Οι 5 πιο ψαγμένες παιδικές εκδηλώσεις του Απριλίου που δεν πρέπει να χάσετε

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 πρωτότυπες και ψαγμένες παιδικές εκδηλώσεις που αξίζει να δώσετε οικογενειακώς το παρών μέσα στον Απρίλιο για να περάσετε ευχάριστο και προπαντός ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας μέσα από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

«Αρχαία ελληνικά παιχνίδια στρατηγικής: από το ζατρίκιο µέχρι το παζλ, το τάνγκραµ, το «σκάκι», το «τάβλι» και την «τρίλιζα» στο Μουσείο Κοτσανά

Ανακαλύψτε τα σηµαντικότερα ευφυή παιχνίδια στρατηγικής από τη Μινωική ως την Ύστερη Ελληνιστική Περίοδο. Μάθετε τους «πεσσούς» και την «κυβεία». Διαγωνιστείτε στην «τριάδα» και την «εννεάδα». Ανακαλύψτε τους κανόνες στην «τηλεία» και την «πόλι». Εξασκηθείτε στο «(ο)στοµάχιον» του Αρχιµήδη µε τα 14 κοµµάτια. Προσπαθήστε να φτιάξετε σαν τάγκραµ µία από τις 8 προεπιλεγµένες (ή άλλες δικές σας) φιγούρες ή σαν παζλ ένα τετράγωνο µε έναν από τους 536 διαφορετικούς τρόπους επίλυσης και κερδίστε ένα ξεχωριστό δώρο από το πωλητήριο του Μουσείου.

Δώρο: Φεύγοντας, πάρτε µαζί σας ένα ξύλινο «(ο)στοµάχιο» και µια µοναδική αφίσα µε όλους τους συνδυασμούς του, όπως ερευνήθηκε από τον Αρχιµήδη και επιλύθηκε πρόσφατα µε τη χρήση πανίσχυρων υπολογιστικών προγραμμάτων!

Για παιδιά 5+

Ημερομηνίες διεξαγωγής εργαστηρίων: Κυριακή 7, 14, 21/4 στις 11:00

Διάρκεια εργαστηρίου: 60’

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (παιδί), 5 ευρώ (συνοδός)

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 211 411 0044 έως και μια ημέρα πριν.

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά

Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι

“Μαγικοί Βοηθοί” στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Μια φορά κι έναν καιρό ένας ήρωας πήρε το δρόμο, το στρατί, πήρε το μονοπάτι. Συνάντησε δράκους, μάγισσες, γίγαντες, στοιχειά, μα, τα έβγαλε πέρα μια χαρά με τη βοήθεια των φίλων του. Κι αν κοιτάξεις γύρω σου καλά, μαγικοί βοηθοί υπάρχουν παντού, αρκεί να ανοίξεις την καρδιά και να τους ακούσεις με χαρά! Στο μονοπάτι του μύθου, οι μαγικοί βοηθοί μας προσφέρουν μια ανάσα ξεκούρασης. Κάθε παιδί, με πηγή έμπνευσης τον Andy Warhol και τα πορτρέτα του, θα χρησιμοποιήσει την τεχνική της μονοτυπίας για να φτιάξει τους δικούς του πολύχρωμους μαγικούς βοηθούς. Νάνοι, πουλιά, δέντρα, σύννεφα κι άλλα πολλά θα πάρουν μορφή πάνω σε χρωματιστά χαρτιά. Στο τέλος, οι γονείς θα βοηθήσουν τα παιδιά να συνθέσουν όλα τα χαρτιά σε ένα μεγάλο έργο.
Υ.Γ. Παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!

Για παιδιά 4+

Πότε: Σάββατο 13/4, 11:00-12:30 & Κυριακή 21/4, 11:30-13:00

Εισιτήριο: €10

Φίλοι ΜΚΤ: €7 (1 παιδί/μέλος, με την επίδειξη κάρτας μέλους στο ταμείο)

Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο(το δεύτερο ή τρίτο παιδί): €7

Πληροφορίες – Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4

210 7228321-3

“Ο γύρος των Μουσείων του κόσμου σε 90 λεπτά για γονείς και παιδιά” στο Μουσείο ΟΤΕ

Οι μικροί επισκέπτες με τα tablets του Μουσείου καθοδηγούνται από την ομάδα των εκπαιδευτικών για να σερφάρουν στις ψηφιακές συλλογές άλλων μουσείων του κόσμου. Μέσα σε 90 λεπτά, τα παιδιά θα διαλέξουν μέσα από το διαδίκτυο τα δύο αγαπημένα τους εκθέματα, από το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών και από κάποιο άλλο μουσείο του εξωτερικού. Θα διαβάσουν, θα τα δουν 360ο και θα δημιουργήσουν εικαστικά ένα κολάζ που θα περιέχει και τα 2 εκθέματα που έχουν επιλέξει.

Για παιδιά 6+

Κάντε την κράτησή σας εδώ

Πότε: Κυριακή 14 Απριλίου 11:00- 12:30 και 13:00 -14:30

Είσοδος ελεύθερη

Μουσείο ΟΤΕ

Πρωτέως 25, Ν. Κηφισιά

210 620 1899, 210 620 1999

“Athens Fairytopia: Αναζητώντας τον χαμένο Ιλισσό” στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη

Το ήξερες πως ο Ιλισός (αλλιώς, Ιλισσός) ήταν το ποτάμι που διέτρεχε όλη την Αθήνα; Κατέβαινε από τον Υμηττό, τροφοδοτούσε το Λύκειο και πότιζε τους κήπους της Δούκισσας της Πλακεντίας. Στις όχθες του απλωνόταν το Στάδιο και ο ναός του Ολυμπίου Διός, το ιερό της Αρτέμιδος και ο βωμός των Ιλισιάδων Μουσών, ενώ η κρήνη Καλλιρρόη δρόσιζε τους διαβάτες. Οι ξένοι περιηγητές επί τουρκοκρατίας ζωγράφισαν Αθηναίους με περίτεχνες ενδυμασίες να ξαποσταίνουν δίπλα στην ήρεμη κοίτη του.

Σήμερα, ο Ιλισός ρέει ακόμα κάτω από την άσφαλτο προς τη θάλασσα, ενώ στο ίχνος του κυλά το τραμ. Αφού μελετήσουμε χάρτες και βιβλία της Ωνασείου Βιβλιοθήκης, με τα τοπία, την πανίδα, τη χλωρίδα, τις θεότητες και τους ανθρώπους του ιστορικού αυτού νεραϊδότοπου, θα επισκεφτούμε τον χώρο γύρω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής Ιλισσού, για να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε έναν τρισδιάστατο χάρτη όπου θα αποτυπώσουμε με εικονογράμματα –σαν μοτίβα κεντήματος–, σε χαρτί και ύφασμα, την ιστορία και την εξέλιξη του ιερού ποταμού στο πέρασμα των αιώνων.

Έλα να ακούσεις τις ιστορίες του και να δημιουργήσεις τον δικό σου πολύχρωμο, τρισδιάστατο χάρτη.

Για παιδιά 9+

Πότε: Σάββατο 20 Απριλίου 11:00- 14:00

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 3713000

E-mail: education@onassis.org

Ωνάσειος Βιβλιοθήκη

Λ. Αμαλίας 56

“Το Μουσείο πίσω απ’ τις Βιτρίνες” στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Τα εργαστήρια του μουσείου ανοίγουν για πρώτη φορά για τα παιδιά στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Τι κρύβεται στα εργαστήρια ενός μουσείου Φυσικής Ιστορίας; Υπάρχουν εκθέματα που δεν βρίσκονται στις βιτρίνες; Ποιοι είναι οι ερευνητές που τα μελετούν; Με τι ασχολείται ένας ερευνητής χερσαίας ζωολογίας; Πώς ταξινομούνται τα φυτά σε μια «φυτοθήκη»; Πώς οι γεωλόγοι βγάζουν συμπεράσματα για τη μορφή της γης πριν εκατομμύρια χρόνια; Γιατί ένα μουσείο έχει βιβλιοθήκη;

Ένας ολόκληρος κόσμος πίσω απ’ τις βιτρίνες: τα εργαστήρια του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας ανοίγουν για πρώτη φορά για τα παιδιά. Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη, το Βοτανικό, το Γεωλογικό-Υδροβιολογικό, το εργαστήριο Χερσαίας Ζωολογίας και τους ερευνητές προσφέρει το τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Για παιδιά 8+

Πότε: Τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (22-23-24/4) 11:00- 14:00

Ενιαίο εισιτήριο εισόδου για 3 ημέρες που περιλαμβάνει:
Συμμετοχή στα 3ωρα εκπαιδευτικά προγράμματα (σύνολο 9ώρες) και δυνατότητα περιήγησης στις εκθέσεις και τους χώρους του Μουσείου και του κέντρου ΓΑΙΑ.Με το τέλος του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα λάβουν πτυχίο “Μικρού Ερευνητή”  και κάρτα Μέλους των Φίλων του Μουσείου.

Για εξόφληση έως 11 Απριλίου 2019
– 55 €/παιδί
– 45 € το αδερφάκι
– 35 € παιδιά μέλη των Φίλων Μ.Γ.Φ.Ι.

Για εξόφληση μετά τις 11 Απριλίου 2019
– 65 €/παιδί
– 55 € το αδερφάκι
– 45 € παιδιά μέλη των Φίλων Μ.Γ.Φ.Ι.

Γονείς: 15€/ημέρα ανεξάρτητα με την ημερομηνία εξόφλησης. (μέχρι 5 θέσεις/ημέρα, σειρά
προτεραιότητας) περιλαμβάνει:  Ημερήσια συμμετοχή στο 3ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και δυνατότητα περιήγησης στις εκθέσεις και τους χώρους του Μουσείου και του κέντρου ΓΑΙΑ.

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Λεβίδου 13 & Όθωνος 100, Κηφισιά