Οι 7 φθινοπωρινές δουλειές που κάθε καλή νοικοκυρά πρέπει να κάνει

Τώρα που έχουμε αφήσει το καλοκαίρι πίσω μας για τα καλά και τα παιδιά έχουν ξεκινήσει το σχολείο, είναι η ιδανική περίοδος για να ξεκινήσουμε να προετοιμαζόμαστε για την έλευση του χειμώνα. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, επιδιδόμαστε σε μια σειρά από δουλειές που πρέπει να γίνουν στο σπίτι, όσο ακόμη ο καιρός το επιτρέπει. Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε για να τα προλάβετε όλα μέσα σε μία ημέρα. Είναι πρακτικά αδύνατον! Ξεκινήστε από τώρα και προχωρήστε σταδιακά, ώστε τα πρώτα τσουχτερά κρύα να σας βρουν προετοιμασμένες! Παρακάτω συγκεντρώσαμε όλες τις δουλειές του σπιτιού που κάθε καλή νοικοκυρά συνηθίζει να κάνει αυτή την εποχή του χρόνου, για να σας βοηθήσουμε να οργανωθείτε!

Οργάνωση της ντουλάπας

Ίσως η πιο χαρακτηριστική διαδικασία που σηματοδοτεί τη μετάβαση από το καλοκαίρι στον χειμώνα είναι η οργάνωση της ντουλάπας. Με τα πρώτα κρύα του φθινοπώρου θα χρειαστούμε όλα εκείνα τα ρούχα που είχαμε αποχωριστεί τους καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκινήσουμε να τακτοποιούμε τα φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα ρούχα στις ντουλάπες, ώστε να είμαστε προετοιμασμένες για τις απότομες αλλαγές του καιρού. Πλύνετε σταδιακά τα καλοκαιρινά ρούχα της οικογένειας και αποθηκεύστε τα, ώστε να είναι έτοιμα και καθαρά την άνοιξη.

Έλεγχος των μονάδων θέρμανσης

Τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να ελέγξετε και να καθαρίσετε τα καλοριφέρ, τα φίλτρα του κλιματιστικού που δεν σταμάτησε να λειτουργεί όλο το καλοκαίρι, και άλλες μονάδες θέρμανσης που έχει ο καθένας στο σπίτι του. Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν τζάκι στο σπίτι τους. Κάνετε ένα γρήγορο φρεσκάρισμα στην εστία και ελέγξτε την καλή κυκλοφορία του αέρα μέσα από την καμινάδα. Προμηθευτείτε τα ξύλα του χειμώνα πριν αρχίσουν οι βροχές.

Κουρτίνες

Εκμεταλλευτείτε τον καλό καιρό για να πλύνετε τις καλοκαιρινές κουρτίνες σας και να στεγνώσουν στο λεπτό! Όλο το καλοκαίρι με τα παράθυρα ανοιχτά, σίγουρα θα έχουν μαζέψει πολλή σκόνη και θα χρειάζονται ένα καλό πλύσιμο. Αποθηκεύστε τις καλοκαιρινές κουρτίνες και στη θέση τους κρεμάστε τις χειμωνιάτικες που θα δώσουν άλλον αέρα στο σπίτι σας!

Χαλιά και ριχτάρια

Ένας καλός έλεγχος των χαλιών κρίνεται απαραίτητος πριν αποφασίσουμε να τα στρώσουμε. Όλα τα σκεπάσματα, τα ριχτάρια και τα παπλώματα θα πρέπει να είναι καθαρά και να μοσχομυρίζουν. Την περίοδο του φθινοπώρου μπορείτε να βρείτε πολύ καλές προσφορές τόσο σε χαλιά όσο και σε σκεπάσματα, αν σκοπεύετε να κάνετε μια ανανέωση στο χώρο σας.

Έπιπλα βεράντας

Δυστυχώς ο καιρός που απολαμβάναμε το καφεδάκι μας στο μπαλκόνι έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Για το λόγο αυτό, πρέπει να εντάξουμε την αποθήκευση των επίπλων βεράντας στη λίστα με τις φθινοπωρινές δουλειές του σπιτιού. Τα πλαστικά έπιπλα πρέπει να καθαριστούν και να τοποθετηθούν σε ειδικά πλαστικά καλύμματα, ενώ τα ξύλινα πρέπει -αφού καθαριστούν- να περαστούν με ειδικό βερνίκι που θα τα κάνει να αντέξουν στις αντίξοοες συνθήκες του χειμώνα.

Αλλαγή διακόσμησης

Τα κοχύλια που μαζέψατε από την παραλία το καλοκαίρι και μέχρι τώρα κοσμούσαν το σπίτι σας, ήρθε η στιγμή να αποθηκευτούν προκειμένου να δώσετε μια φθινοπωρινή νότα στους χώρους σας. Επιλέξτε αποχρώσεις του καφέ, πορτοκαλί και του κίτρινου στη διακόσμηση για να δώσετε την αίσθηση του φθινοπώρου μέσα στο σπίτι σας.

Βάψιμο σπιτιού

Αν σκέφτεστε να φρεσκάρετε το σπίτι σας με ένα βάψιμο, δεν έχετε παρά να ξεκινήσετε όσο είναι ακόμα νωρίς. Το φθινόπωρο είναι η ιδανική περίοδος για βάψιμο, καθώς έχετε την πολυτέλεια να αφήνετε ανοιχτά τα παράθυρα για να στεγνώσει το χρώμα.