Οι απουσίες εκπαιδευτικών λόγω Covid-19 θα φέρουν συγχωνεύσεις στα τμήματα; Η Ζέτα Μακρή απαντά

Οι απουσίες εκπαιδευτικών λόγω Covid-19 θα φέρουν συγχωνεύσεις στα τμήματα; Η Ζέτα Μακρή απαντά

Δεκάδες χιλιάδες τα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία όλης της Ελλάδας κι οι αγωνίες των γονιών είναι εύλογες. Τι θα γίνει στις περιπτώσεις των εκπαιδευτικών που θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα λόγω θετικού κρούσματος; Κι αν πρόκειται για δασκάλους, τι θα απογίνουν τα τμήματα των μαθητών; Γνωρίζουμε ήδη από πηγές του Infokids.gr, ότι υπήρξαν τμήματα σχολείων που έμειναν σήμερα κλειστά επειδή π.χ. η δασκάλα βρέθηκε χθες θετική. Για πόσο θα συνεχιστεί αυτό; Θα γίνουν συγχωνεύσεις ή έρχεται κύμα προσλήψεων;

Στο ερώτημα αυτό απάντησε νωρίτερα σήμερα η υφ. Παιδείας Ζέτα Μακρή μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM και μάλιστα ήταν κάθετη: “Όχι, δεν θα γίνει καμία συγχώνευση”, είπε χαρακτηριστικά. “Έχουν δοθεί οδηγίες αναπλήρωσης από το υπουργείο, με περισσότερες ώρες εκπαιδευτικών από τις διευθύνσεις. Ενδεχομένως δε να γίνουν και προσλήψεις”, πρόσθεσε η ίδια.

Μάλιστα, σήμερα το μεσημέρι (10.01.2022) αναμένεται σύσκεψη των αρμόδιων υπουργών προκειμένου να τρέξουν οι αναπληρώσεις δασκάλων και καθηγητών μέσω προσλήψεων. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται τις επόμενες μέρες, ακόμη ενδεχομένως και αύριο.

Θεόδωρος Τσούχλος: “Να αλλάξει το πρωτόκολλο για το 50+1 και να δίνονται δωρεάν μάσκες στους μαθητές”

Αυτό ακριβώς ζητά και ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος, ο οποίος εδώ και μέρες τονίζει, ότι πρέπει να αλλάξει το πρωτόκολλο για το 50+1. Επιπλέον, μιλώντας και ο ίδιος σήμερα στον Real FM είπε, ότι ο διάλογος με το υπ. Παιδείας πρέπει να συνεχιστεί και ότι πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις.

Ο κ. Τσούχλος σημείωσε, ότι δεν είναι υπέρ της τηλεκπαίδευσης. Πρέπει, όμως, τα σχολεία να λειτουργούν με ασφάλεια. Μάλιστα, είπε, «Δεν θα έπρεπε αυτές οι ειδικές μάσκες να δίνονται δωρεάν στους μαθητές;»

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος ήταν ο Διομήδης από τον οποίο πήρε το όνομά της η νέα κακοκαιρία

Κορωνοϊός: Επτά παιδιά κάτω του έτους νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Καλή αρχή με… καταλήψεις και κλειστά σχολεία λόγω έλλειψης self-test