Οι γονείς απαιτούν επιστροφή χρημάτων για τις σχολικές εκδρομές που δεν έγιναν

Το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθούν σχολικές εκδρομές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό για τις οποίες οι γονείς είχαν ήδη εξοφλήσει τα απαιτούμενα χρηματικά ποσά.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία πρακτορεία και οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν με αδιαφορία τόσο τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων όσο και τους χιλιάδες γονείς που πλήρωσαν τις σχολικές εκδρομές που ακυρώθηκαν, παρότι πολλά από αυτά ζουν από τις σχολικές εκδρομές που πραγματοποιούν τα 1000 περίπου λύκεια της χώρας όλο το χρόνο.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) ζητά να επιστραφούν όλα τα χρήματα τώρα (με την ίδια μορφή που δόθηκαν) στους γονείς και τους μαθητές που αναβλήθηκαν οι σχολικές εκδρομές. Ειδικότερα, θεωρεί ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 13-4-2020 ΦΕΚ 84Α/13.04.2020 για τις συνέπειες ακύρωσης της σχολικής εκδρομής, δεν ξεκαθαρίζει απόλυτα το αίτημα μας για επιστροφή χρημάτων στους γονείς των μαθητών που δεν πραγματοποιήθηκαν οι εκδρομές, λόγω της απόφασης του Υπουργείου για αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας.

Απαιτούμε άμεση επιστροφή των χρημάτων για όσες σχολικές εκδρομές αναβλήθηκαν

«Είναι εμπαιγμός από την πλευρά της κυβέρνησης εδώ και δυο μήνες περίπου να αντιμετωπίζει τις σχολικές εκδρομές σαν «πελάτες» ενός πρακτορείου που αποφάσισαν να κάνουν μια εκδρομή και που μπορούν σήμερα να την μεταθέσουν σε μια άλλη ημερομηνία κάνοντας χρήση των voucher από τα πρακτορεία. Υπάρχουν μαθητές 3ης Λυκείου που του χρόνου δεν θα συμμετέχουν σε εκδρομές ή και μαθητές που για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να δεσμευτούν από φέτος για την συμμετοχή τους την επόμενη χρονιά ή μέσα στο 18μηνο που αναφέρει η ΠΝΠ», επισημαίνει ενώ θυμίζει ότι οι σχολικές εκδρομές είναι κομμάτι τις εκπαιδευτικής διαδικασίας και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται ενιαία από το κάθε υπουργείο.
Επίσης είναι απαράδεκτο να «σπρώχνει» η κυβέρνηση συλλόγους Γονέων, εκπαιδευτικούς και μαθητές σε διαπραγματεύσεις με το κάθε πρακτορείο για να βρεθεί λύση στα χρήματα που έχουν καταβάλει από το υστέρημα τους.

Αυτά είναι τα 2 αιτήματα των γονιών για να λυθεί το ζήτημα με τις εκδρομές

· Να επιστραφούν όλα τα χρήματα τώρα (με την ίδια μορφή που δόθηκαν) στους γονείς και τους μαθητές που αναβλήθηκαν οι σχολικές εκδρομές με την ευθύνη του ΥΠΑΙΘ και με νέα ΠΝΠ.

· Δεν δεχόμαστε την χρήση voucher ή οποιουδήποτε συμψηφισμού για εκδρομές που δεν έγιναν .