Συγκινητικό: Εκπαιδευτικοί προς τους μαθητές τους “Πάντα θα είμαστε μια τάξη, μια ομάδα – Καλή αντάμωση!”

Οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους φέτος βίωσαν με βίαιο τρόπο το κλείσιμο των σχολείων τους. Κι εκεί που σε άλλη περίτωση ο αποχαιρετισμός θα γινόταν μέσα σε ζεστές αγαλιές, φιλιά και τραγούδια, τώρα μόνο θλίψη άφησε ζωγραφισμένη στα πρόσωπα.

Μάλιστα, όπως τοσο οι μαθητές όσο και οι δάσκαλοί τους ομολογούν, “τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διαπροσωπική επαφή εκπαιδευτικών και μαθητών”.

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ήταν από τα πρώτα που σταμάτησαν τη λειτουργία τους, με την εμφάνιση του κορονοϊού στη χώρα μας και παραμένουν κλειστά μέχρι και σήμερα. Έκτοτε, οι μαθητές παρακολουθούν τις παραδόσεις των μαθημάτων τους διαδικτυακά, ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατόν λιγότερα κενά στην τρέχουσα σχολική χρονιά.

Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διαπροσωπική επαφή εκπαιδευτικών και μαθητών, εκείνη που, πέρα από τη μετάδοση ακαδημαϊκών γνώσεων, διαμορφώνει χαρακτήρες και συνειδήσεις.

Έχοντας αυτό κατά νου, εκπαιδευτικοί στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους μαθητές τους, με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook και τη σελίδα «Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη»,

Στο βίντεο αυτό, μεταξύ άλλων, θυμίζουν στα παιδιά ότι θα είναι για πάντα μία τάξη και μία ομάδα, τους λένε πόσο τους λείπουν και εύχονται καλή αντάμωση.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Μήνυμα προς τους μαθητές και τις μαθήτριες όλης της χώρας

"Καλημέρα παιδιά…Να θυμάστεΠάντα θα είμαστε μια τάξη, μια ομάδα.Να ξέρετε ότι Σας αγαπάμεΣας σκεφτόμαστεΚαι μας λείπετεΚαλή αντάμωση !"Ένα μήνυμα ανθρωπιάς και ελπίδας από τους/τις εκπαιδευτικούς προς τους μαθητές και τις μαθήτριες όλης της χώρας:Η ζωή θα νικήσει!Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη#ΚανέναςΜόνος#ΚαμίαΜόνη#AntiviruSolidarityGR

Gepostet von Covid19: Κανένας Μόνος / Καμία Μόνη am Mittwoch, 22. April 2020