Οι γονείς παιδιών που δίνουν μάχη με τον καρκίνο αντιδρούν στην αυτοτέλεια των Ογκολογικών Τμημάτων των Νοσ. Παίδων – Τι ζητούν

Ανάστατοι είναι οι γονείς παιδιών που δίνουν μάχη με τον καρκίνο παιδικής ηλικίας στο άκουσμα της είδησης ότι η Ογκολογική Μονάδα «ΕΛΠΙΔΑ» μετατρέπεται σε Ογκολογικό Κέντρο, που θα προσφέρει δωρέαν υπηρεσίες σε ασθενείς με καρκίνο

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια | Φλόγα οι γονείς εκφράζουν την ανησυχία τους για αυτή την εξέλιξη και ενημερώνουν ότι ζητούν την παράταση της περιόδου διαβούλευσης, κατά τουλάχιστον 2 εβδομάδες, ώστε να μπορέσουν να καταθέσουν τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις για την σχεδιαζόμενη  διοικητική αυτοτέλεια των ογκολογικών τμημάτων των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων “H Αγία Σοφία” και “Π. & Α. Κυριακού”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΦΛΟΓΑΣ

“Στις 15.02.2023, το Υπουργείο Υγείας μάς αιφνιδίασε με την ξαφνική ανακοίνωσή του σχετικά με την πρόθεσή του να προχωρήσει σε απόσχιση και διοικητική αυτοτέλεια των ογκολογικών τμημάτων των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων “H Αγία Σοφία” και “Π. & Α. Κυριακού”.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το σχετικό σχέδιο νόμου δημοσιεύθηκε για δημόσια διαβούλευση την Παρασκευή 17.02.2023 στις 21.00 το βράδυ, ενώ δίνει χρόνο στους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στη διαβούλευση μόνο έως Παρασκευή 24.02.2023 στις 8.00 το πρωί. Δηλαδή, μόλις 4 εργάσιμες ημέρες.

Προφανώς ο χρόνος αυτός δεν είναι επαρκής ούτε για να μελετήσει κανείς το νομοσχέδιο ούτε για να ζητήσει και να λάβει εμπεριστατωμένη νομική γνώμη για διάφορα θέματα που εγείρονται.

Ωστόσο, σημειώνουμε ότι με μια πρώτη ανάγνωση δεν προκύπτει το όφελος της πρότασης, καθώς όλα όσα περιγράφονται στο νομοσχέδιο ως οφέλη για τους ασθενείς είναι πράγματα που συμβαίνουν ήδη με την υφιστάμενη δομή και τρόπο λειτουργίας.

Αντιθέτως, υπάρχει ανησυχία ως προς τον τρόπο λειτουργίας του νέου «κέντρου», καθώς δεν αποτελεί και δεν μπορεί να αποτελέσει αυτοτελή νοσοκομειακή μονάδα. Πρόκειται για εξωτερικά ιατρεία και θαλάμους νοσηλείας που εξαρτώνται άμεσα και καθημερινά από τα υπόλοιπα τμήματα και ειδικότητες των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Μάλιστα, σε όλον αυτόν τον σχεδιασμό δεν ρωτήθηκαν ούτε καν ενημερώθηκαν, ούτε οι Διευθυντές των ογκολογικών τμημάτων ούτε η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ).

Γι’ αυτό ζητούμε την παράταση της περιόδου διαβούλευσης, κατά τουλάχιστον 2 εβδομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να καταθέσουμε τεκμηριωμένες θέσεις και απόψεις, κι εμείς αλλά και όλοι οι λοιποί ενδιαφερόμενοι.”

Διαβάστε επίσης:

Εντυπωσιαστήκαμε από την ολοκαίνουργια αίθουσα Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης αυτών των δημόσιων σχολείων!

Οι έφηβοι συμμετέχουν σε ένα διαδραστικό σεμινάριο στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

Aνακαλούνται επικίνδυνη αποκριάτικη μάσκα και βρεφική αποκριάτικη στολή