Οι μαθητές αυτού του Δημοτικού έφτιαξαν γλυκό μαζεύοντας τα πορτοκάλια της σχολικής αυλής

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λουτρόπολης για μια ακόμη φορά μάς εντυπωσίασαν με τις όμορφες δραστηριότητές τους.

Όπως τις προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος το Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής τυποποίησε τα πρώτα γλυκά κουταλιού από τα πορτοκάλια της σχολικής αυλής. Θα ακολουθήσουν κι άλλα παρασκευάσματα από τα εσπεριδοειδή, όπως λικέρ, χυμοί και μαρμελάδες.

Γλυκό πορτοκάλι φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι από τους μαθητές

Η συγκομιδή των πορτοκαλιών και η παρασκευή των γλυκών γίνεται στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και του Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία» , όπου συμμετέχει η Σχολική Μονάδα.

Όπως δηλώνουν στο Infokids.gr εκπρόσωποι του σχολείου “Οι δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος στο οποίο είναι υπεύθυνη η κ. Ελένη Βαμβακά , δασκάλα Αγγλικών του σχολείου είναι πολλές και περιλαμβάνουν την συγκομιδή των καρπών, το κλάδεμα των δέντρων, ομιλίες για την ωφελιμότητα των πορτοκαλιών, γευσιγνωσίες κ.ά. 

Τα γλυκά μας τα έφτιαξε φέτος η κ. Μαρία Σιδερά , (γιαγιά της μαθήτριάς μας Μαριάννας Σ.) από τα πορτοκάλια που μάζεψαν οι μαθητές του σχολείου, όλο το προηγούμενο διάστημα και μας το έβαλε σε βαζάκια.

Τις πολύ επιτυχημένες ετικέτες τις έφτιαξε ο γεωπόνος και μελισσοκόμος Γιάννης Μαστρανεστάσης, (πατέρας της μαθήτριας Άννας Μαρίας Μ.). Ο ίδιος μας πρόσφερε και τα βαζάκια, όπου σαν μελισσοκόμος βάζει το μέλι που παράγει.

Διαβάστε επίσης:

Η ταινία της εβδομάδας για να δείτε με τα παιδιά: “Αστερίξ και Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα”

Κόντρα Αναγνωστόπουλου και οικ. Καρολάιν: Κατήγγειλαν παράβαση του όρου επικοινωνίας με τη μικρή Λυδία (video)

Σεμινάριο Infokids.gr: “Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς”