Οι σχολικές εκδρομές να συνεχιστούν ανεμπόδιστα – «Τα πούλμαν αποτελούν το πλέον ασφαλές μέσο μετακίνησης»

Μετά το δυστύχημα στα Τέμπη στο μικροσκόπιο των εξονυχιστικών ελέγχων για θέματα ασφαλείας τίθενται και οι σχολικές εκδρομές. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί οι τροχονομικοί έλεγχοι στα τουριστικά λεωφορεία με τα οποία διεξάγονται οι μαθητικές εκδρομές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα συμβεί κανένα ατύχημα στο δρόμο και οι μαθητές θα μεταβούν στο μέρος που έχουν επιλέξει χωρίς παρατράγουδα.

«Τα πούλμαν αποτελούν το πλέον ασφαλές μέσο μετακίνησης»

Υπέρ της τήρησης του νόμου που προβλέπει σχολικές μετακινήσεις μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μέχρι τις 10 το βράδυ, τάσσονται οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων σε Μακεδονία και Θράκη.

Όπως τόνισαν τα μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας-Θράκης κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, ο νόμος προβλέπει ρητά ότι «η άφιξη στον τόπο προορισμού ή η επιστροφή στο σχολείο ή σε χώρο που καθορίζεται από τον σύλλογο διδασκόντων/ουσών, πραγματοποιείται το αργότερο έως τις 10 μ.μ., όταν η εκδρομή πραγματοποιείται οδικώς».

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του Συνδέσμου υπέβαλλε αίτημα για την πραγματοποίηση συνάντησης, τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, όσο και με την διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

«Μέλημα μας είναι να καταστήσουμε σαφές ότι τα τουριστικά λεωφορεία αποτελούν το πλέον ασφαλές μέσο μετακίνησης. Αυτό δεν επιτυγχάνεται μόνο με την διενέργεια εντατικών ελέγχων στα οχήματα μας αλλά με την τήρηση όλου του πλαισίου που αφορά τις σχολικές μετακινήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Μιχάλης Πεζίκογλου.

“Να παρθούν μέτρα για την ασφάλεια στις σχολικές εκδρομές” ζητούν οι γονείς

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ εκφράζει τη θλίψη του για όλους τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στο πλαίσιο των σχολικών εκδρομών.

” Οι ζωές μας, οι ζωές των παιδιών που χάθηκαν, οι ζωές και των δικών μας παιδιών ΑΞΙΖΟΥΝ! Δεν σας ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ άλλο να παίζετε μαζί τους.

Και η ασφάλεια στις μετακινήσεις μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και στις σχολικές εκδρομές. Μάθαμε με τον δύσκολο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια ότι τα μέτρα προστασίας της υγείας μας, τα ασφαλή σχολικά κτίρια, η ποιότητα της εκπαίδευσης των παιδιών μας και τόσα άλλα απαραίτητα για μια αξιοπρεπή ζωή για τα παιδιά και τις οικογένειές μας, για σας είναι κόστος…” τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης:

Ο 10χρονος Όθωνας παλεύει με το νευροβλάστωμα 4ου σταδίου στο αριστερό επινεφρίδιο και χρειάζεται τη βοήθειά μας

Απολαύστε online οικογενειακώς το ανατρεπτικό μιούζικαλ “Σιωπή, ο βασιλιάς ακούει” στις οθόνες σας μέσω της GNO TV (από 20/3)

Τρόφιμα από έντομα ενέκρινε η Κομισιόν – Αλεύρι από γρύλο, αλευροσκουλήκι και ακρίδα “‘ερχονται” στα σούπερ μάρκετ

Προσοχή στο νεανικό εαρινό εξάνθημα των αυτιών: Ο παιδίατρος προειδοποιεί για τα 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε