Οι τοίχοι του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου είναι ένα ταξίδι στην ελληνική μυθολογία

Οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου περνώντας την πόρτα του σχολείου έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν καθημερινά ένα νοερό ταξίδι στο κόσμο της ελληνικής μυθολογίας και ιδιαίτερα στην Οδύσσεια και την Ιλιάδα, χάρη στις ευφάνταστες τοιχογραφίες που κοσμούν τους εσωτερικούς τοίχους του σχολείου.

Οι ήρωες της μυθολογίας στην πρώτη γραμμή του σχολείου

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πάρθηκε η απόφαση να εξωραϊστεί η όψη του σχολείου και όλοι συμφώνησαν ότι η μυθολογία είναι η ιδανική δεξαμενή για να αντλήσουν ιδέες για τις τοιχογραφίες που δώσουν χρώμα στο γκρίζο των τοίχων.

Τα ηρωικά κατορθώματα του Οδυσσέα, του Ιάσονα και των Αργοναυτών , του Ορφέα, του Δαίδαλου και του Ίκαρου και οι επικές αναμετρήσεις με τους θεούς και τα μυθικά τέρατα είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να διαβάσει ένα παιδί που κάνει τα πρώτα του βήματα στον μαγικό κόσμο του βιβλίου και της λογοτεχνίας.

Η μυθολογία είναι ο πρόδρομος των παραμυθιών και, μέσα από τις περιπέτειες των μυθικών ηρώων, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις μεγάλες αλήθειες της ζωής, οξύνουν τη σκέψη τους, διαμορφώνουν ηθική και κατακτούν σημαντικά εφόδια για τη μετέπειτα ζωή τους.

Ένα δώρο για τη μαθητική κοινότητα

Σε δηλώσεις της στο Infokids.gr  η Μαρία Καραγεώργη εκπροσωπώντας το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αναφερόμενη στην εξαίσια εικαστική παρέμβαση τόνισε μεταξύ άλλων ότι “Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μέσα σε αυτή την περίεργη και πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω του ιού, προσέφερε στους μαθητές  ένα επικό εικαστικό ταξίδι στην μυθολογία. Πηγή έμπνευσης μας ήταν να δούμε το χαμόγελο στα πρόσωπα των μαθητών μας. Με αφετηρία αυτή τη σκέψη, ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να ομορφύνουμε το χώρο του σχολείου και να ανέβει η διάθεση των παιδιών μας.”

Οι εξαιρετικές τοιχογραφίες δημιουργήθηκαν με πολύ μεράκι και φαντασία από τον Βασίλη και την Νικόλ, προσφέροντας ένα αξιοθαύμαστο αποτέλεσμα που αξίζει το χειροκρότημα και την αναγνώριση όλων.

Όπως τόνισε η κα Καραγεώργη στο Infokids.gr “Tα παιδιά του σχολείου ταξιδεύουν μέσα από αυτές τις πολύ όμορφες εικόνες κάθε μέρα μπαίνοντας στο εσωτερικό του σχολείου. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτά μετά την δύσκολη κατάσταση που πέρασαν το προηγούμενο διάστημα πίσω από μια οθόνη χωρίς φαντασία.

Αδράξτε την ευκαιρία να γίνετε μέρος της αλλαγής που θέλετε να δείτε στον μικρόκοσμο της εκπαίδευσης και το χαμόγελο των μαθητών για όλα όσα θα καταφέρετε θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή σας!