Οργανώστε μία οικογενειακή κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι που θα σας μείνει αξέχαστη!

Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και σκέφτεστε να οργανώσετε μια κινηματογραφική βραδιά για όλη την οικογένεια; Τέλεια ιδέα και σίγουρα είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να περάσετε χρόνο με τα παιδιά και να απολαύσετε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας προτείνει έξυπνους και εύκολους τρόπους με του οποίους θα μετατρέψετε το σαλόνι σας σε κινηματογράφο και θα χαρίσετε τόσο σε εσάς, όσο και στα παιδιά μια βραδιά αξέχαστη.

1 Επιλέξτε μια ταινία που να ταιριάζει σε όλα τα μέλη της οικογένειας

Το πρώτο βήμα για να έχετε μια επιτυχημένη οικογενειακή κινηματογραφική βραδιά   είναι να βρείτε την καλύτερη ταινία για την οικογένειά σας. Κάντε μια σχετική αναζήτηση στο κοντινό σας βίντεοκλαμπ ή στο διαδίκτυο και σίγουρα θα βρείτε μια ευρεία γκάμα επιλογών. Διαλέξτε ποια ταινία θα δείτε έχοντας τσεκάρει τη διάρκεια της, το θέμα, το περιεχόμενο των σκηνών, αν είναι κατάλληλη για την ηλικία των παιδιών σας και φυσικά αν διατίθεται μεταγλωττισμένη αν τα παιδιά είναι μικρά και δεν μπορούν να διαβάσουν τους υπότιτλους.

2. Ετοιμάστε σπιτικά σνακ 

Μπορείτε να κάνετε την οικογενειακή κινηματογραφική βραδιά σας ακόμα πιο ξεχωριστή αφήνοντας τα παιδιά να δοκιμάσουν νόστιμα σπιτικά σνακ. Ποιος είπε ότι το ποπ κορν, η πίτσα και τα πατατάκια είναι απαγορευμένες γεύσεις για τα παιδιά; Μπείτε στη κουζίνα μαζί με τα πιτσιρίκια σας και φτιάξτε με τα χεράκια σας την αγαπημένη τους πίτσα και ό,τι άλλο θα ήθελαν να γευτούν κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας. Εμείς προτιμάμε τα Chips μήλου που είναι υγειινά και άκρως απολαυστικά. Με το να φτιάξετε σνακ στο σπίτι αφενός περνάτε χρόνο με τα παιδιά και αφετέρου τα γλιτώνετε από τις περιττές θερμίδες που τα φορτώνουν οι τυποποιημένες τροφές του εμπορίου.

3. Φτιάξτε εισιτήρια κινηματογράφου

Μια σωστή κινηματογραφική έξοδος επιβάλλεται να συνοδεύεται και από το αντίστοιχο εισιτήριο. Εκτυπώστε από τον υπολογιστή προσωποποιημένα εισιτήρια κινηματογράφου για κάθε μέλος της οικογένειας που θα δώσει το παρών σε αυτή τη βραδιά. Αν δεν έχετε εκτυπωτή, μπορείτε κάλλιστα να τα ζωγραφίσετε! Μην ξεχάσετε να σημειώσετε την ώρα έναρξης της προβολής!

4. Καθίστε άνετα και αναπαυτικά στο καναπέ

Η κινηματογραφική βραδιά είναι διασκέδαση! Ντυθείτε όλοι άνετα και μάλιστα τολμήστε να φορέσετε και τις πιτζάμες σας. Πάρτε μια μεγάλη κουβέρτα, καθίστε όλοι μαζί στο καναπέ χουχουλιάστε και απολαύστε την ταινία ενώ είστε χαλαροί, άνετοι και άνετοι.