Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή 2020: Συγκλονιστικές φωτογραφίες με πρωταγωνιστές τους ήρωες της πανδημίας

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή σήμερα και αξίζει να τιμηθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αφού τους τελευταίους μήνες οι νοσηλευτές σε όλο τον πλανήτη απέδειξαν πόσο πολύτιμοι είναι στην ανθρώπινη ζωή.

Στη χώρα μας η ημέρα αυτή θα τιμηθεί με δύο νομοθετικές παρεμβάσεις που στόχο έχουν να διευκολύνουν το έργο των εργαζομένων: Τη θεσμοθέτηση κλάδου νοσηλευτών ΕΣΥ καθώς και ειδικευόμενων νοσηλευτών, κατά τους ειδικευόμενους γιατρούς.

Εμείς με τη σειρά μας, τιμάμε σήμερα τους νοσηλευτές για το σπουδαίο έργο τους κατά της μάχης του κορωνοϊού, με μοναδικές φωτογραφίες τους από όλο τον κόσμο που αξίζουν μεγάλο χειροκρότημα:

Νοσηλευτές έχουν μόλις τελειώσει τη λήψη τεστ από αμέτρητους ασθενείς στη Τζακάρτα της Ινδονησίας (φωτο: Reuters)

Νοσηλεύτρια σε νυχτερινή βάρδια σε νοσοκομείο της Κρεμόνα, Ιταλία (φωτο: Reuters)

Με τσιρότα στο πρόσωπο για να ανακουφίσει τα σημάδια που της άφησε η μάσκα προστασίας, έπειτα από ατελείωτες ώρες φροντίδας ασθενών σε νοσοκομείο του Μεξικό. (φωτο: Reuters)

Είναι και αυτός ένας τρόπος να δηλώνει τη θέση της στο νοσοκομείο του Ιράν (φωτο: Mohammad Ghadamali / Associated Press)

Στις αρχές της καραντίνας στη Ν. Υόρκη οι νοσηλευτές εκλιπαρούσαν τον απλό κόσμο να παραμείνει στο σπίτι… (φωτο: Kathy Willens / Associated Press)

Νοσηλεύτρια πραγματοποιεί τυχαία τεστ σε περαστικούς, σε βενζινάδικο της Αγγλίας (φωτο: Peter Summers / Getty Images)

Φόρος τιμής στους νοσηλευτές του Ντάλας, σε τοίχο νοσοκομείου στο Τέξας (φωτο: LM Otero / Associated Press)

Νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομείο της Wuhan αγκαλιάζεται σε ένδειξη συμπαράστασης… (φωτο: Hector Retamal / AFP/Getty Images)

Νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο της Κίνας φροντίζει τη γιαγιά ασθενή που κατάφερε να βγει από την καραντίνα

Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές νοσοκομείου στη Λάρισα με το μήνυμα των τελευταίων μηνών που η πλειοψηφία των Ελλήνων σεβάστηκε και ακολούθησε: