Υπ. Παιδείας: Τι θα ξεκαθαρίσει η Ν. Κεραμέως στη Βουλή στις 13/5 – Συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο χώρος της Παιδείας, καθώς έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νέο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας, και συγκεκριμένα η τροπολογία για τη μετάδοση των μαθημάτων μέσα από κάμερες.

Για τον λόγο αυτό, οι τρεις μεγαλύτερες, πανελλαδικές εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) καλούν σε συλλαλητήριο την Τετάρτη, 13/5 στις 13:00 στα Προπύλαια, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κατάθεση του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση εν μέσω επιδημίας, ενώ ζητούν την ακύρωση της τροπολογίας για τη μετάδοση μαθημάτων.

Επιπρόσθετα, οι ομοσπονδίες ζητούν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία των σχολείων, με ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Τι θα πει στη Βουλή την Τετάρτη η κ. Κεραμέως

Την ίδια ώρα στη Βουλή, η υπ. Παιδείας πρόκειται να απαντήσει στο ερώτημα βουλευτή του ΚΙΝΑΛ αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων. Συγκεκριμένα στα ερωτήματα:

1.Γνωρίζετε ποια είναι η πραγματική εικόνα σε ό,τι αφορά τα μέτρα υγιεινής και μαθησιακής προόδου  με το άνοιγμα των σχολείων;

2.Ποιες ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν στα σχολεία και πως καλύφθηκαν;

  1. Συνεχίζεται η εξ αποστάσεως ασύγχρονη και σύγχρονη εκπαίδευση;
  2. Ποιο είναι το ποσοστό των σχολικών μονάδων ανά την επικράτεια όπου πραγματοποιείται αναμετάδοση των μαθημάτων σε πραγματικό χρόνο από τις τάξεις;
  3. Πότε πρόκειται να καταθέσετε στη Βουλή τη γνώμη και τις προδιαγραφές αναμετάδοσης σε πραγματικό χρόνο του μαθήματος τάξης, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών δεδομένων;

Επιπλέον, θα δώσει διευκρινήσεις, απαντώντας σε ερώτημα βουλευτή του ΚΚΕ, αναφορικά με την αναστολή των σχολικών εκδρομών και τις καταγγελίες για μη επιστροφή χρημάτων στους μαθητές, για εκδρομές που έχουν ήδη προπληρώσει.

Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσουμε τις απαντήσεις της και θα ακολουθήσει, βέβαια, η σχετική ενημέρωση από την ιστοσελίδα μας.