Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου

H 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου, μαθήτρια της Ε Δημοτικού στην Αδαμάντιο Σχολή Θεσσαλονίκης διέπρεψε και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού της Fide, στο πλαίσι του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου, που διεξήχθη από τις 13 έως 23 Απριλίου 2023, στο Rodos Palace Resort Hotel.

Μετά από ένα δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα, η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου από τον σύλλογο ΑΜΟ Γαλαξίας κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία της G13.

Η Ευαγγελία΄Σίσκου «πρωτογνώρισε» το σκάκι σε ηλικία 4 ετών. ΟΕθνικός Ύμνος της Ελλάδας, στην απονομή της κατηγορίας G13, όπου η Ευαγγελία στέφθηκε Πρωταθλήτρια κόσμου ανεβάζοντας τη χώρα μας στο υψηλότερο βάθρο. Θα πρέπει να σημειωθεί, πως η Ευαγγελία επέλεξε να αγωνιστεί σε υψηλότερη ηλικιακά κατηγορία.

Πέτυχε 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες (7 νίκες, μία ήττα και μία ισοπαλία), με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τους αγώνες μπροστά από 34 άλλες νεαρές σκακίστριες και να ανέβει στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών.

Η σκακίστρια του ΑΜΟ «Γαλαξίας» Θεσσαλονίκης λίγους μήνες πριν – τον Νοέμβριο του 2022 – είχε έρθει 3η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των κοριτσιών μέχρι 10 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Το σκάκι στο πρόγραμμα δεξιοτήτων μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικού

Ξεκινά το έργο «Επισκέπτες Καθηγητές/Επισκέπτες Ερευνητές» στα ΑΕΙ

Ο αείμνηστος Αλέξανδρος Νικολαΐδης με φτερά αγγέλου σε γκράφιτι στο σχολείο όπου φοίτησε – Η συγκινητική φωτογραφία