Παγωμένο γιαούρτι φράουλα

Το παγωμένο γιαούρτι ή άλλιως frozen yogurt έχει μπει στο γευστικό μας ορίζοντα τα τελευταία χρόνια και έχει αγαπηθεί πολύ από μικρούς και μεγάλους. Πρόκειται για ένα παγωμένο επιδόρπιο, το οποίο μπορεί να αντικαταστήσει το αγαπημένο μας παγωτό. Η θερμιδική του απόδοση είναι μικρή, αντίθετα προς τη θρεπτική του αξία. Βασικό του συστατικό αποτελεί το γιαούρτι, το οποίο, όπως όλα τα γαλακτοκομικά, πρέπει να συνιστά αναπόσπαστο μέρος του καθημερινού διαιτολογίου. Το γεγονός ότι είναι ημίπαχο υποβιβάζει την ποσότητα του ανεπιθύμητου κορεσμένου λίπους στο 1 γρ.και μας επιτρέπει να συγκρατήσουμε μόνο τα θετικά χαρακτηριστικά του τροφίμου. Σήμερα σας το προτείνουμε με γεύση φράουλα.

Υλικά

Για 800 γρ παγωμένο γιαούρτι

500 γρ. φρέσκες φράουλες, πλυμένες και λεπτοκομμένες
150 γρ. ζάχαρη άχνη
40 ml χυμός πορτοκαλιού
250 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες με το χυμό και τη ζάχαρη άχνη και τις αφήνουμε για περίπου 2 ώρες, να αρωματιστούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Xτυπάμε στον ηλεκτρικό πολυκόφτη που διαθέτουμε το γιαούρτι, το λεμόνι και το μείγμα με τις φράουλες μέχρι να σχηματιστεί μια λεία κρέμα. Την αδειάζουμε σε μεταλλικό κατά προτίμηση μπολ και την αφήνουμε στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Τη βγάζουμε, τη χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει και την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλη 1 ώρα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2 φορές και σερβίρουμε.