“Πάμε στο σχολείο με ασφάλεια”: Η νέα καμπάνια του Υπουργείου Παιδείας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Η σχολική χρονιά, 2020-21, θα ξεκινήσει την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και το Υπουργείο Παιδείας θέλοντας να ενημερώσει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς για το πλαίσιο του ανοίγματος των σχολείων και την ασφαλή επιστροφή στα θρανία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού ενεργοποιεί την καμπάνια ενημέρωσης “Πάμε στο σχολείο με ασφάλεια”.

Πατώντας εδώ  θα βρείτε οδηγίες για εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές, απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις, σχετικούς συνδέσμους, υπουργικές αποφάσεις, οδηγίες του ΕΟΔΥ και όλες τις άλλες ενέργειες και δράσεις του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχετικά με το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών.

Όπως αναφέρει και σε μήνυμά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως#μαθαίνουμε_ασφαλείς, επιστρέφουμε στις εκπαιδευτικές δομές με μέτρα πρόληψης και προφύλαξης. Με τη συμβολή όλων- εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης, μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών και γονέων- θα τα καταφέρουμε και πάλι!

Η νέα τηλεοπτική καμπάνια ξεκινά από σήμερα να προβάλλεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, προκειμένου να υπογραμμίσει τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, ιδιαίτερα δε την ενδεδειγμένη χρήση μάσκας, αλλά και να αποκρούσει ανυπόστατες θεωρίες που παρακινούν στην παράβαση των κανόνων προφύλαξης από το νέο κορωνοϊό.