Πανελλήνιες 2022: O Iρανός πρόσφυγας που “σάρωσε” στη Μυτιλήνη – Συγκέντρωσε 18.250 μόρια

Σήμερα είναι μεγάλη μέρα για τους υποψηφίους των Πανελληνίων 2022 καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των βαθμολογιών. Η μέρα “ανήκει” στους μαθητές που κόπιασαν όλο αυτό το διάστημα, διάβασαν και οι κόποι τους επιβραβεύτηκαν συγκεντρώνοντας υψηλές βαθμολογίες και πλέον μπορούν να χαμογελούν περήφανοι καθώς πλησιάζει η επίτευξη του στόχου τους για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο.

O Iρανός πρόσφυγας που “σάρωσε” στη Μυτιλήνη – Συγκέντρωσε 18.250 μόρια

Ένα από τα πρόσωπα της ημέρας είναι αναμφισβήτητα ο 18χρονος Ιρανός πρόσφυγας  Κούρος Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί, μαθητής του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης, που αρίστευσε συγκεντρώνοντας μέσο όρο 18.250. 

Η ιστορία του συγκλονίζει καθώς ο μαθητής έφτασε στο νησί τρία χρόνια στο νησί μέσα σε μια βάρκα με τους γονείς του, μόχθησε, διάβασε και κατάφερε να καταγράψει μια υψηλή βαθμολογία που του δίνει την πρόσβαση σε πολλά ανώτατα  εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Συγκεκριμένα ο Κουρός από το Ιράν ή Κύρος στα ελληνικά, όπως ο βασιλιάς των Περσών – όπως ο ίδιος είπε στο AiolosTV –βγήκε δεύτερος στο σχολείο του στη Θετική κατεύθυνση γράφοντας Μαθηματικά 2ο , Φυσική 20, Χημεία 19,5 και Έκθεση 13,5.

Η κάμερα του “Αίολος” βρέθηκε στο Πρότυπο Λύκειο Μυτιλήνης και μίλησε με τον αριστούχο μαθητή:

Διαβάστε επίσης:

Όλα όσα θα κάνουν ευχάριστες και ξέγνοιαστες τις οικογενειακές καλοκαιρινές διακοπές

Ελεύθερος ο δολοφόνος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδας Κορκονέας

Οι παππούδες που περίμεναν αυτές τις διακοπές πώς και πώς και μετά… ήρθε η ΔΕΗ