Πανικός στο Κιλκίς – Έκλεισαν 5 σχολεία λόγω κρούσματος κορωνοϊού

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι στο Κιλκίς μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε έγκυο που  διαμένει στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Νέα Καβάλα του δήμου Παιονίας στο Κιλκίς.

Γιατί έκλεισαν 5 σχολεία

Η δομή προσφύγων που φιλοξενούνται 1.550 άτομα έχει τεθεί σε καραντίνα ενώ έκλεισαν και έξι σχολεία στα οποία πηγαίνουν προσφυγόπουλα που διαμένουν στη Δομή. Ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρίσκεται στην περιοχή και έχει πάρει δείγμα για τεστ σε 500 άτομα.Τα τεστ θα γίνουν στο 30% του πληθυσμού της δομής, με σκοπό να ελεγχθεί αν υπάρχει διασπορά του ιού.

Τα σχολεία που έκλεισαν είναι το Δημοτικό Γοργόπης, το 2ο Δημοτικό Πολυκάστρου, το 2ο Δημοτικό Αξιούπολης, το Γυμνάσιο και το ΓΕΛ Αξιούπολης.

Θα γίνει απολύμανση και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία

O δήμαρχος Παιονίας, Κώστας Σιωνίδης δήλωσε στο voria.gr: «Αποφασίσαμε να κλείσουμε άμεσα 5 σχολικές μονάδες, στις οποίες πηγαίνουν σχολείο προσφυγόπουλα από τη δομή κυρίως στην απογευματινή βάρδια, ενώ ορισμένα και στην πρωινή. Σήμερα και αύριο κάνουμε απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των σχολείων, ενώ μεσολαβεί και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οπότε από την ερχόμενη Τρίτη οι μαθητές θα επιστρέψουν ασφαλείς στα μαθήματά τους».