Παρακολουθήστε τα online σεμινάρια για νέους γονείς του Συλλόγου «Φίλων Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλιν. Αρεταίειου Νοσοκομείου»

Τα προγεννητικά μαθήματα πραγματοποιούνταν σε τακτική βάση στο Αρεταίειο Νοσοκομείο από την Πανεπιστημιακή Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Νικόλαου Βλάχου και τη συμμετοχή μελών και συνεργατών της Κλινικής.

Με τη συνεργασία του νεοσυσταθέντος Συλλόγου «Φίλων Μαιευτικής/Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου» τα μαθήματα αυτά γίνονται πλέον διαδικτυακά, έτσι ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν από έγκυρη επιστημονική γνώση έγκυοι και νέες μητέρες και να μη νιώσει καμία έγκυος ή λεχώνα μόνη εν μέσω παρατεταμένης καραντίνας.

Γιατί αξίζει να τα παρακολουθήσει μια έγκυος/ νέα μαμά

Τα προγεννητικά μαθήματα έχουν ως στόχο να προετοιμάσουν, να ενημερώσουν και να συμβουλέψουν τόσο την ίδια την γυναίκα, αλλά και τον σύντροφό της για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία.

Για να συμμετάσχετε συμπληρώστε την σχετική φόρμα πατώντας ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα των προγεννητικών μαθημάτων διαμορφώνεται ως εξής

17/02/21 Ο πόνος του τοκετού-Μέθοδοι αντιμετώπισης
Εισηγήτρια: Α. Μελεμενή – Αναπληρώτρια καθηγήτρια Αναισθησιολογίας-DESA

03/03/21 Νευρομυική χαλάρωση-Αναπνοές- Ασκήσεις
Εισηγήτριες: Ρ. Νικολοπούλου- Μαία, Τομεάρχης & Ε. Αδαμοπούλου- Μαία

10/03/21 Η διαχρονική αξία του μητρικού γάλακτος
Εισηγήτρια: Α. Μαλαμίτση- Πούχνερ – Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής- Νεογνολογίας ΕΚΠΑ, Επιστημονική Συνεργάτης ΜΕΝΝ Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ

17/03/21 Θηλασμός-Συμβουλευτική για εγκατάσταση και διατήρηση γαλακτοφορίας
Εισηγήτριες: Β. Δρεπανού – Μαία, Προϊσταμένη & Σ. Νεοφύτου-Μαία, Προϊσταμένη

24/03/21 Εγκυμοσύνη τοκετός και λοχεία προς μία καλύτερη κατανόηση και απενεχοποίηση της μεταβαλλόμενης συναισθηματικής κατάστασης της νέας μητέρας
Εισηγήτρια: Χ. Παπαπέτρου – Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Οι συναντήσεις θα γίνονται Τετάρτη 14:00-15:00 διαδικτυακά

Το καινοτόμο πρόγραμμα mentoring σε μαμάδες που έχουν μόλις γεννήσει ή πρόκειται να γεννήσουν σύντομα

Παράλληλα, διεξάγεται και το πρόγραμμα mentoring #TeachingMoms που εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης  «Δίπλα στη Γυναίκα που θηλάζει», στηρίζοντας έμπρακτα τις νέες μαμάδες, παρέχοντας δικτύωση με μέντορες-μητέρες, που έχουν περάσει πρόσφατα από το ίδιο στάδιο και είναι έτοιμες να μοιραστούν την πρακτική γνώση και την εμπειρία που απέκτησαν.

«Μητέρες, που έχουν πρόσφατα θηλάσει και έχουν περάσει από όλη αυτή τη διαδικασία, θα συμβουλεύουν εξατομικευμένα λεχώνες, σε προσωπικές συνεδρίες μέσω zoom, θέλοντας έτσι να αντισταθμίσουμε τις συνέπειες από την απουσία οικείων προσώπων, φίλων και συγγενών, αλλά και επαγγελματιών, που σε άλλες συνθήκες βρίσκονταν στο πλάι της λεχώνας που θήλαζε», περιγράφει η κα Πόπη Καλαϊτζή, πρόεδρος του συλλόγου και ιατρός.

Ήδη στο εγχείρημα έχουν δεσμευθεί δέκα γυναίκες – μέντορες και είκοσι νέες μητέρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Αν επιθυμείτε να το παρακολουθήσετε μπορείτε να επικοινωνήσετε στο mentoring.diplastigynaika@gmail.com