Συγκλονίζει ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη: “Έξι χρόνια παλεύουμε με μία απουσία – Το παιδί μου δυστυχώς δεν μίλησε σε κανέναν.”

Για το μεγάλο παράπονο της οικογένειας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μίλησε ο πατέρας του στο zarpanews.gr. Σε μια σπάνια εξομολόγηση ο Ανδρέας Γιακουμάκης, με αφορμή τη δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από έξι χρόνια, αποκάλυψε τι δεν δέχεται να ακούει για τον Βαγγέλη τους και ποια είναι η μοναδική δικαίωση για την οικογένεια του.

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του πατέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Αυτή τη στιγμή καθόμαστε με τη Μαρία και συζητάμε για τα έξι χρόνια που παλεύουμε. Έξι χρόνια παλεύουμε με μία απουσία. Και κάθε φορά όλο αυτό που ζούμε είναι και πιο έντονο. Μας βασανίζουν πάρα πολύ αυτά τα πράγματα.”

Τώρα μας έστειλαν και τα χαρτιά για το δικαστήριο. Απ’ ότι φαίνεται δεν θα γίνει λόγω κορονοιού, μάλλον θα είναι ακόμα κλειστά τότε τα δικαστήρια. Αν γίνει πάντως εννοείται ότι θα πάμε. Πάντα πηγαίνουμε. Αυτό το δρομολόγιο το ξέρω λες και πάω από τους Αρμένους στο Ρέθυμνο.

Εμείς παλεύουμε έξι χρόνια με τις λέξεις. Δηλαδή ξαφνικά σοβαρές λέξεις πήγαν να τις κάνουν ίσια. Δεν γίνεται να ακούς πέντε – έξι χρόνια μετά, πράγματα για τον Βαγγέλη μας και αυτοί να σου λένε “φίλοι” και να σου λένε “αστεία” , δεν τα δέχομαι αυτά τα πράγματα πλέον και αν πηγαίνουμε στο δικαστήριο γι’ αυτό πηγαίνουμε. Για μένα δεν υπάρχει άλλη δικαίωση.

Ο Βαγγέλης μας δυστυχώς ούτε μας μίλησε, ούτε μίλησε σε κανέναν. Αλλά τελικά αυτή η σιωπή έκανε μεγάλο θόρυβο. Κατάλαβαν πολλοί άνθρωποι τι ήθελε να πει. Παρόλο που κάποια στιγμή πήγαν να ρίξουν ευθύνες σε μας. Αυτά μας πνίγουν και μας πνίξανε. Το άδικο είναι που σε πνίγει…”

Το χρονικό της υπόθεσης

Το θρίλερ με τον 20χρονο σπουδαστή από το Σέλι Ρεθύμνου άρχισε στις 6 Φεβρουαρίου 2015. Εκείνη την ημέρα ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έφυγε εντελώς ξαφνικά από το δωμάτιό του στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής, χωρίς να πάρει το πάσο, το μπουφάν και το κινητό του.

Από εκείνη τη στιγμή χάνονται τα ίχνη του για 35 ολόκληρες ημέρες. Η μητέρα του τον ψάχνει εναγωνίως αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Στις περίπου 10 το βράδυ εκείνης της ημέρας κάποιοι σπουδαστές τον ψάχνουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τις επόμενες ημέρες τον αναζητούν, Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΜΑΚ χωρίς να τον εντοπίσουν.

Όσο περνάνε οι μέρες και αποβαίνουν άκαρπες οι έρευνες, τόσο η υπόθεση θυμίζει πραγματικό θρίλερ με τους αστυνομικούς να λένε πως είναι σα να άνοιξε η γη και τον κατάπιε.

Τελικά εντοπίστηκε 35 ημέρες μετά νεκρός, στις 15 Μαρτίου του 2015.

Υπόθεση bullying

Σιγά σιγά άρχισαν να έρχονται στο προσκήνιο μαρτυρίες για τις άγριες συνθήκες που είχε βιώσει από τους συμπατριώτες του. Πλέον ήταν σαφές πως υπήρχε περίπτωση Bullying.

Οι έρευνες των Αρχών επεκτάθηκαν και στο εσωτερικό της Σχολής. Συμφοιτητές του Βαγγέλη Γιακουμάκη μίλησαν για άγριο bullying που φέρεται να δεχόταν ο φοιτητής από ομάδα σπουδαστών από την Κρήτη, η οποία φέρεται να υπέβαλλε διαρκώς τον 20χρονο σπουδαστή σε καψώνια.

Μαρτυρίες ανέφεραν ότι τον έδεσαν σε μια καρέκλα και ότι στο παρελθόν τον είχαν πετάξει από τις σκάλες. «Οι Κρητικοί τον έκλειναν στην ντουλάπα και για να βγει έπρεπε να πει ένα τραγούδι» είχε πει άλλος μάρτυρας.

Σύμφωνα με τη μητέρα του ένα περίεργο γεγονός είχε συμβεί στις Απόκριες, όταν μια καθηγήτρια της σχολής της είχε τηλεφωνήσει λέγοντάς της ότι επειδή υπάρχουν προβλήματα με κάποια παιδιά της σχολής το συμβούλιο των καθηγητών και ο διευθυντής αποφάσισαν να αλλάξουν όροφο και δωμάτιο το Βαγγέλη.

«Δεν συμβαίνει τίποτα μαμά, αστεία κάνουμε» είχε πει εκείνος.