Παρέμβαση του υπ. Παιδείας για το περιστατικό με το μαθητή με φούστα στο Μουσικό Σχολείο στο Ίλιον

Μαθητής με φούστα σε ελληνικό σχολείο - Ο καθηγητής τον τιμώρησε, οι συμμαθητές τον στήριξαν (φωτό)
Εκτός σχολείου ο καθηγητής που πρόσβαλε μαθητή επειδή φορούσε φούστα

Εκτός σχολείου τέθηκε ο καθηγητής που πρόσβαλε μαθητή στο Μουσικό Γυμνάσιο του Ίλιον γιατί φορούσε φούστα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε η Άννα Χρονοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου, ο καθηγητής τέθηκε εκτός σχολείου με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Γυμνασίου στο Ίλιον και σημείωσε πως «κινήθηκε η διαδικασία με πρωτοβουλία της διεύθυνσης. Δεν χρειάστηκε να μπούμε εμείς (ως Σύλλογος) καν στην διαδικασία».

Η ίδια αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το περιστατικό και σημείωσε: «Πράγματι υπήρξε μια διαμαρτυρία των μαθητών στο σχολείο. Τα πράγματα δεν είναι όπως έχουν παρουσιαστεί στα μέσα ενημέρωσης» και τόνισε πως ο Σύλλογος Γονέων «δεν επιθυμεί να αναλύσει το περιστατικό».

Συνέχισε λέγοντας ότι «οφείλουμε να καταδικάζουμε οποιαδήποτε συμπεριφορά, ρατσιστική και παρενοχλητική και πρωτίστως θα την χαρακτηρίσουμε αντιπαιδαγωγική».

Σημείωσε πως αν στα σχολεία υπήρχαν μόνιμοι ψυχολόγοι τότε τέτοια προβλήματα δεν θα παρατηρούνταν, ενώ τέλος επανέλαβε πως ο Σύλλογος κατακρίνει τέτοιες συμπεριφορές, τονίζοντας πως είναι στο πλευρό των παιδιών.

Η παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας

Έρευνα διατάχθηκε για το περιστατικό στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου, με εντολή το γγ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλέξανδρου Κόπτση, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας.

Όπως τονίζεται από πλευράς Υπουργείου έχει ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και, ειδικότερα, τους θεματικούς κύκλους: – Ζω Καλύτερα – Ευ Ζην με προγράμματα στους τομείς: ψυχική και συναισθηματική υγεία – σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. – Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη με προγράμματα στους τομείς: ανθρώπινα δικαιώματα, διαμεσολάβηση, συμπερίληψη: αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα.

Μουσικό Σχολείο Ιλίου: Μαθητές φόρεσαν φούστες διαμαρτυρόμενοι γα σχόλιο καθηγητή τους

Ντυμένοι με φούστες και φορέματα τα αγόρια και παντελόνια και γραβάτες τα κορίτσια, αποφάσισαν την Τετάρτη να πάνε στο σχολείο τους, μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ιλίου.

Ο λόγος ήταν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία και τη συμπαράστασή τους σε συμμαθήτή τους, που φέρεται να δέχθηκε προσβλητικό σχόλιο («είσαι η ντροπή της κοινωνίας») από καθηγητή του, επειδή προσήλθε στο σχολείο φορώντας φούστα.

Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη, 1η Φεβρουαρίου, καθηγητής στο εν λόγω σχολείο φέρεται να είπε σε μαθητή «είσαι η ντροπή της κοινωνίας» επειδή φόρεσε φούστα.

Την επόμενη ημέρα οι συμμαθητές του παιδιού εμφανίστηκαν στο σχολείο, τα κορίτσια με παντελόνια και γραβάτες και τα αγόρια με φούστες, για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους.

OΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ, ΦΟΡΕΣΑΝ  ΦΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Μαθητής με φούστα σε ελληνικό σχολείο - Ο καθηγητής τον τιμώρησε, οι συμμαθητές τον στήριξαν (φωτό)

Οι συμμαθητές του αντέδρασαν, τον υπερασπίστηκαν και έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα ενσυναίσθησης και αποδοχής της διαφορετικότητας, φορώντας όλοι ανεξαιρέτως φούστα.

Με σύνθημά τους  “Τα ρούχα δεν έχουν φύλο!”αγόρια και κορίτσια από όλες τις τάξεις αποφάσισαν να πάνε στο σχολείο φορώντας φούστες και φορέματα τα μεν αγόρια και πουκάμισο – γραβάτα τα κορίτσια για να δείξουν τη στήριξη στο συμμαθητή τους. Με τον πιο δηλωτικό τρόπο υπερασπίστηκαν τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του συμμαθητή τους.

Διαβάστε επίσης:

«Καλή αντάμωση με την Ελένη μας»: Το μήνυμα της οικογένειας Τοπαλούδη στον αδικοχαμένο Άλκη

Στο Ορφανοτροφείο παραμένει η 9χρονη Ζωή που άφησε η μαμά λόγω χρεών – Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Μαρτυρία σοκ: “Ο 4χρονος γιος μου έπεσε θύμα κακοποίησης- Η νταντά ήξερε τα πάντα αλλά…..”

Στο νοσοκομείο δύο παιδιά που σώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα