Μαθητής με φούστα σε ελληνικό σχολείο – Ο καθηγητής τον τιμώρησε, οι συμμαθητές τον στήριξαν (φωτό)

Μαθητής με φούστα σε ελληνικό σχολείο - Ο καθηγητής τον τιμώρησε, οι συμμαθητές τον στήριξαν (φωτό)

Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου στάθηκαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στο συμμαθητής τους που εμφανίστηκε στην τάξη…φορώντας φούστα και δέχθηκε επίπληξη για την εμφάνισή του από καθηγητή. Μάλιστα, ο καθηγητής όχι μόνο επέπληξε τον μαθητή αλλά τον έβγαλε και από την τάξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr ο μαθητής της Α Γυμνασίου δέχθηκε την έντονη αντίδραση του καθηγητή μόλις τον είδε να φορά φούστα και έγινε αποδέκτης προσβλητικών φράσεων.

«Το σκηνικό έγινε Τριτη μεταξύ ενός καθηγητή και ενός μαθητή της 1η Γυμνασίου. Το παιδί αν θέλει ή αισθάνεται κορίτσι είναι δικαίωμα του και δεν αφορά κανέναν πέρα από εκείνο και την οικογένεια του. Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα παιδιά, έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη. Έφτασε στο σημείο να το αποκαλέσει: “Nτροπή της κοινωνίας”. Το έβγαλε έξω από την τάξη και το έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης. Ειδοποιήθηκαν μέχρι και οι γονείς του παιδιού που πήγαν στο σχολείο και όπως ήταν φυσικό ζήτησαν εξηγήσεις».

Οι συμμαθητές αντέδρασαν, φόρεσαν  φούστα και έστειλαν ηχηρό μήνυμα αποδοχής της διαφορετικότητας

Μαθητής με φούστα σε ελληνικό σχολείο - Ο καθηγητής τον τιμώρησε, οι συμμαθητές τον στήριξαν (φωτό)

Οι συμμαθητές του αντέδρασαν, τον υπερασπίστηκαν και έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα ενσυναίσθησης και αποδοχής της διαφορετικότητας, φορώντας όλοι ανεξαιρέτως φούστα.

Με σύνθημά τους  “Τα ρούχα δεν έχουν φύλο!”αγόρια και κορίτσια από όλες τις τάξεις αποφάσισαν να πάνε στο σχολείο φορώντας φούστες και φορέματα τα μεν αγόρια και πουκάμισο – γραβάτα τα κορίτσια για να δείξουν τη στήριξη στο συμμαθητή τους. Με τον πιο δηλωτικό τρόπο υπερασπίστηκαν τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του συμμαθητή τους.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΠΟΥ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑ

Διαβάστε επίσης:

«Ο γιος μου θα είχε την τύχη του Άλκη»: Συγκλονίζει η μαμά του 14χρονου που «σακάτεψαν» χούλιγκαν

“Βοήθεια! Χτύπησα το μωρό μου!”: Συγκλονίζει το τηλεφώνημα μητέρας στο Χαμόγελο του Παιδιού

Ο συγκινητικός τρόπος που οι συμμαθητές τίμησαν τη μνήμη της 17χρονης Ελένης που “‘εσβησε” στην άσφαλτο

Βρέφη και αισθητηριακή ολοκλήρωση: Όσα κάθε νέος γονιός πρέπει να ξέρει