Καθηγητές στην Ισπανία φορούν φούστα για να στηρίξουν μαθητή τους -Την ίδια ώρα στην Ελλάδα διδάσκεται η ομοφοβία…

Τον γύρο του κόσμου έχουν κάνει τις τελευταίες ημέρες οι φωτογραφίες των καθηγητών Manuel Ortega, Borja Velazquez και Jose Piñas από Γυμνάσια της Ισπανίας, οι οποίοι προκειμένου να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους σε μαθητή που αποβλήθηκε πέρσι επειδή φόρεσε φούστα στο σχολείο, έκαναν κι εκείνοι το ίδιο!

Η απόφασή τους να εμφανιστούν στις τάξεις τους και να διδάξουν φορώντας και εκείνοι φούστες, αποτελεί μέρος του κινήματος Clothes Have No Gender, το οποίο η μεσογειακή χώρα προσπαθεί χρόνια τώρα να καθιερώσει.

Το κίνημα έγινε παγκοσμίως γνωστό τον περασμένο χρόνο και από τότε όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί βρίσκουν το θάρρος να συμμετέχουν.

Έτσι, με αφορμή το ατυχές συμβάν στο σχολείο της Valladolid όπου εργάζονται, ο 37χρονος Manuel Ortega και ο 36χρονος Borja Velázquez έκαναν το μεγάλο βήμα και εμφανίστηκαν στην τάξη με φούστες και μάλιστα κοντές! Οι δυο τους έχουν αποφασίσει να διδάξουν στους μαθητές τους, ότι τα στερεότυπα ανάμεσα στα δύο φύλα πρέπει κάποτε να καταργηθούν και αυτό θα γίνει, όταν όλοι μάθουμε να σεβόμαστε τον άλλον για τις επιλογές και την διαφορετικότητά του.

Όπως οι ίδιοι λένε, μιλώντας στα Ισπανικά μέσα ενημέρωσης, στόχος τους είναι να μάθουν στα παιδιά, ότι ένα αγόρι μπορεί να λατρεύει να περνά τον χρόνο του μέσα στην κουζίνα, να θέλει να έχει μακριά μαλλιά και αυτό είναι εξίσου αποδεκτό με το να αγαπά ένα κορίτσι το ποδόσφαιρο και τα κοντά μαλλιά!

Ο Jose Piñas ήταν ο πρώτος που είχε ξεκινήσει το κίνημα αυτό το περασμένο φθινόπωρο, προκειμένου να στηρίξει τον μαθητή του:

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε μια διεθνή προσπάθεια προς την κατάργηση των στερεοτύπων ανάμεσα στα δύο φύλο. Πριν μερικούς μήνες, 100 μαθητές στον Καναδά πήγαν στο σχολείο φορώντας φούστα, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους σεξιστικούς κανόνες του ιδρύματος που φοιτούν.

Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα απελπισία προκαλεί η είδηση, ότι καθηγητής Λυκείου σε σχολείο της Αττικής, θεολόγος στην ειδικότητα, έβγαλε πριν μερικές ημέρες λογύδριο ενάντια στους ομοφυλόφιλους μέσα στην τάξη, συγκρίνοντάς τους με τους βιαστές. Οι μαθητές απάντησαν με αποχή από το μάθημα…