Η στάση των μαθητών Λυκείου στα ομοφοβικά σχόλια καθηγητή, αποδεικνύει ότι η νέα γενιά μεγαλώνει σωστά

Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα περιστατικό που έλαβε χώρα σε Λύκειο της Αττικής με αφορμή τα ομοφοβικά σχόλια καθηγητή που εν ώρα μαθήματος, ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένου επίθεση ενάντια στους ομοφυλόφιλους.

Οι μαθητές της Α Λυκείου που εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν το μάθημα, δεν άντεξαν να ακούνε τα ομοφοβικά και ρατσιστικά σχόλια του θεολόγου και πήραν την απόφαση να απέχουν ομαδικά από το μάθημα.

Η είδηση γνωστοποιήθηκε και αναδημοσιεύτηκε σε πολλούς λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα από την Κωνσταντίνα Πάλλη που βρήκε την είδηση στο προφίλ μιας φίλης της μαμάς παιδιού που είναι μαθήτρια στην τάξη που συνέβη το περιστατικό.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε η μητέρα της μαθήτριας “Ομαδική αποχή στην τάξη της κόρης μου στην Α Λυκείου, όταν ο θεολόγος άρχισε ένα παραληρηματικό λογύδριο ενάντια στους ομοφυλόφιλους, τους οποίους συνέκρινε με τους βιαστές! Αυτή είναι η θρησκεία μας, είπε, κι αν σας αρέσει. Ε, δε μας αρέσει, είπαν κι αυτά κι έφυγαν από την τάξη. Μεγαλώνει ωραία γενιά, να το ξέρετε!

Το post που έγινε viral

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιβράβευσαν τη στάση των μαθητών

απέναντι στο κήρυγμα μίσους του θεολόγου και όλοι επισήμαναν ότι το θάρρος των παιδιών αποτελεί ένα όμορφο παράδειγμα, για το πώς πρέπει όλοι να στεκόμαστε απέναντι στο σκοτάδι. Τα σχόλια που συγκέντρωσε η ανάρτηση είναι ενδεικτικά “Ένα μεγάλο μπράβο  στα παιδιά, συγχαρητήρια!!! Απέδειξαν ότι κατέχουν πραγματική γνώση και κρίση. Να γίνουν το παράδειγμα για όλους τους μαθητές!!!“, “Τα παιδιά ήταν και θα είναι το φως που φωτίζει τα σκοτάδια μας…❤️“.