Αρχική Νέα Πάτρα: Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας - Έκαιγαν το μωρό με πυρακτωμένο αντικείμενο

Πάτρα: Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας - Έκαιγαν το μωρό με πυρακτωμένο αντικείμενο

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις γύρω από την τραγική υπόθεση κακοποίησης του 7 μηνών βρέφους από τους γονείς του στην Πάτρα. Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας στο σώμα του μωρού μαρτυρούν ότι τα εγκαύματα προκλήθηκαν από πυρακτωμένο αντικείμενο και του δημιούργησαν μεγαλύτερη ζημιά από ό,τι θα προκαλούσε το σβήσιμο ενός τσιγάρου στο σώμα του.

Η ιατροδικαστής κα. Αγγελική Τσιόλα μιλώντας στο protothema.gr δηλώνει ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, αφού τα σημάδια από την κακοποίηση στο σώμα του μωρού μαρτυρούν την αγριότητα με την οποία βασανίστηκε. Βασανιστήρια που δεν θα μπορούσε να κάνει ένα δίχρονο παιδί, όπως θέλουν οι γονείς του βρέφους να υποστηρίζουν.

«Μιλάμε για ένα βαρύ περιστατικό κακοποίησης. Το βρέφος φέρει πολλαπλές κακώσεις σε όλο το σώμα του, τόσο εκχυμώσεις όσο και εγκαυματικές βλάβες, αλλά και κατάγματα στα δύο πόδια του. Οι εκχυμώσεις και τα εγκαύματα είναι σε όλο το σώμα του μωρού. Είναι ένα μωρό με κακή θρέψη, δηλαδή φαίνεται πολύ μικρότερο από την ηλικία του, με μία πολύ μικρή επιφάνεια σώματος και στο μικρό αυτό σώμα και πρόσωπο υπάρχουν κακώσεις παντού».

«Δυστυχώς είναι ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αρκετά σοβαρό. Και όσο για τους γονείς που λένε ότι ευθύνεται το δίχρονο αδερφάκι του, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ενα δίχρονο παιδί δεν μπορεί να γίνει ο βασανιστής ενός μωρού και εξάλλου οι γονείς είναι εκεί για να αποτρέψουν το κακό. Ομως, με τόσες πολλές κακώσεις που έχει το μωρό, δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι ένα παιδάκι τις προκαλεί και αυτό είναι πολύ σίγουρο. Ευτυχώς που το μωράκι γλίτωσε και είναι ζωντανό, γιατί μιλάμε για ένα πλασματάκι μόλις επτά μηνών», προσθέτει η ιατροδικαστής κα. Αγγελική Τσιόλα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.