Πέτσας: “Σήμερα θα εξετάσουμε αν θα κλείσουν τα Δημοτικά – Δεν αποτελούν εστία υπερμετάδοσης”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρθεί απόφαση για το κλείσιμο και των Δημοτικών Σχολείων προκειμένου να μπει “φρένο” στη διασπορά του ιού στη χώρα μας.

Το χθεσινό τριπλό αρνητικό ρεκόρ με  3.316 κρούσματα, 310 διασωληνωμένους και 50  θανάτους είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό για την εξέλιξη της νόσου.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας σε δήλωσή του στον Alpha ανέφερε ότι “Το ενδεχόμενο να κλείσουν τα Δημοτικά είναι κάτι που θα το δούμε σήμερα”  ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Όπως διευκρίνισε, αυτό εξετάζεται “για να περιορίσουμε μια ακόμη πηγή κινητικότητας, και όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα υπερμετάδοσης από τα σχολεία”.

Κεραμέως: Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο των Δημοτικών – Αν κλείσουν, ξεκινούν τηλεμαθήματα στην ΕΡΤ

Υπενθυμίζεται ότι χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ερωτηθείσα για το αν επίκειται κλείσιμο των Δημοτικών απάντησε ότι από την αρχή της κρίσης ακούνε τους ειδικούς και οι ειδικοί δεν το έχουν συστήσει αυτό ακόμα ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων. Ωστόσο, όπως η ίδια πρόσθεσε επειδή υπάρχει έξαρση της πανδημίας αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.