Κεραμέως: Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο των Δημοτικών – Αν κλείσουν, ξεκινούν τηλεμαθήματα στην ΕΡΤ

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε σημερινές της δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων της επικαιρότητας που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Η χθεσινή αυστηροποίηση στις μετακινήσεις από τις 21:00 μέχρι τις 5:00 το πρωί σε συνδυασμό με την εκθετική αύξηση των κρουσμάτων έχει “φουντώσει” τα σενάρια για ενδεχόμενο κλείσιμο και των Δημοτικών Σχολείων σε μια προσπάθεια να περιοριστούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις.

Θα κλείσουν τελικά και τα Δημοτικά;

Η κα Κεραμέως ανέφερε από την αρχή της κρίσης ακούνε τους ειδικούς και οι ειδικοί δεν το έχουν συστήσει αυτό ακόμα ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων. Ωστόσο, όπως η ίδια πρόσθεσε επειδή υπάρχει έξαρση της πανδημίας αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

Αν μπει “λουκέτο” στα Δημοτικά ξεκινούν τηλεμαθήματα στην ΕΡΤ

Στην περίπτωση που προχωρήσει η αναστολή λειτουργίας των δημοτικών σχολείων η υπουργός δήλωσε πως θα κινηθούν σε 2 επίπεδα που είναι έτοιμα με εκπαιδευτική τηλεόραση. Έχουν βιντεοσκοπηθεί πάνω από 220 μαθήματα που γίνανε εκ του μηδενός, χτίστηκε μια βιβλιοθήκη πάνω στην εθελοντική προσφορά καθηγητών η οποία θα γίνει σε συνεργασία με την ΕΡΤ για την προβολή εκπαιδευτικών επεισοδίων.

  • Τηλεκπαίδευση

Η τηλεκπαίδευση προχωρά χωρίς προβλήματα

Παράλληλα η υπουργός επεσήμανε ότι όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια σήμερα είναι στην τηλεκπαίδευση χωρίς προβλήματα ενώ σημείωσε πως «αρρυθμίες θα υπάρχουν και είμαστε εδώ για να τις επιλύουμε, μιλάμε για ένα τεράστιο εγχείρημα με την 2η μέρα τηλεκπαίδευσης να έχουμε συμμετοχή πάνω από3,2 εκατ. μαθητές συνδεδεμένους και πάνω από 9εκατ. λεπτά μαθημάτων».

Η πλατφόρμα Webex είναι δωρεά στο ελληνικό δημόσιο

Η υπουργός προσκάλεσε τον εκπρόσωπο κάθε κόμματος να δει την σύμβαση με την εταιρία CISCO που έχει αναλάβει την πλατφόρμα της τηλεκπαίδευσης. «Πρόκειται για δωρεά. Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ξοδέψει ούτε ευρώ » ανέφερε χαρακτηριστικά.

Γιατί είναι ανοιχτά τα Δημοτικά ενώ τα Κέντρα Μελέτης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών για μαθητές Δημοτικού λειτουργούν με τηλεκπαίδευση

Ερωτηθείσα για το γεγονός ότι είναι ανοιχτά τα δημοτικά και ταυτόχρονα κλειστά κάποια φροντιστήρια που προσφέρουν υπηρεσίες σε παιδιά δημοτικού (πχ ξένων γλωσσών, μελέτης) ανέφερε πως η εισήγηση της επιτροπής ήταν να μείνουν ανοιχτές συγκεκριμένες σχολικές μονάδες (τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία κάθε βαθμίδας) για συγκεκριμένους λόγους ενώ σημείωσε πως βασική αρχή της επιτροπής είναι να μην αναμιγνύονται μεταξύ τους μαθητικές ομάδες.

Τι δήλωσε για την περιπέτεια της υγείας της με τον κορωνοϊό

Αναφορικά με την κατάσταση υγείας της λόγω κορωνοϊού η ίδια δήλωσε πως δεν είχε συμπτώματα σε αντίθεση με τον σύζυγο της που είχε ενώ δεν κόλλησαν τα παιδιά της. Παράλληλα, ανέφερε πως δεν έχει αντισώματα του ιού και αυτό οφείλεται πως της εξήγησαν οι ειδικοί στο ότι δεν είχε συμπτώματα.