Πώς χωρά (και περισσεύει) μια οικογένεια 7 ατόμων σε ένα διαμέρισμα 90 τ.μ.

Συμβαίνει και σε εσάς όλους αυτούς τους μήνες με τους περιορισμούς στις μετακίνησεις που μας αναγκάζουν να μένουμε περισσότερο στο σπίτι να νιώθετε ότι… δεν σας χωρά ο τόπος και ότι πρέπει άμεσα να κάνετε αλλαγές στους χώρους που κινείστε για να τους νιώσετε πιο… άνετους;

Ξαφνικά το σπίτι σας μοιάζει να έχει μικρύνει, τα πράγματά σας να μη χωρούν πουθενά και αναρωτιέστε πώς τα καταφέρνουν οι οικογένειες με περισσότερα μέλη να μη στριμόχνωνται.

Απάντηση σε αυτό δίνει μια 7μελης οικογένεια από το Βανκούβερ, η οποία καταφέρνει να χωρέσει μια χαρά σε ένα διαμέρισμα μόλις 90 τ.μ.!

Ο λόγος για τον μπαμπά Adrian Crook, ο οποίος ζει στο εν λόγω διαμέρισμα με την σύντροφό του και τα 5 παιδιά του, ηλικίας από 3 έως 9 ετών.

Ο Crook δεν έχει αναγκαστεί να μένει σε αυτό το σπίτι, επειδή δεν έχει τη δυνατότητα να βρει κάτι μεγαλύτερο, μα είναι απόλυτα συνειδητή του επιλογή. Όταν η γυναίκα του κ εκείνος απέκτησαν το δεύτερο παιδί τους, αποφάσισαν να πάνε σε μια μονοκατοικία, στα προάστια του Βανκούβερ, όμως εκεί ένιωσε να ‘πνίγεται’. “Ναι, υπήρχε χώρος για να περπατήσεις έξω, όμως… ήσουν μόνος σου! Τα αυτοκίνητα απλά σε προσπερνούσαν και έφευγαν. Δεν υπήρχε τίποτα ενδιαφέρον”, λέει ο ίδιος, ο οποίος διευκρινίζει ότι απεχθάνεται να οδηγεί.

Λίγο καιρό μετά, ο Crook και η σύζυγός του πήραν διαζύγιο και ο ίδιος, σχεδιαστής video games στο επάγγελμα, μετακόμισε σε αυτό το διαμέρισμα, στον 29ο όροφο πολυκατοικίας, με τις μόλις 2 κρεβατοκάμαρες, το οποίο περιέχει αποκλειστικά μόνο τα απολύτως απαραίτητα αντικείμενα.

Ο ίδιος και η σύντροφός του κοιμούνται στη μία κρεβατοκάμαρα, τα τρία του παιδιού κοιμούνται στην άλλη και τα άλλα δύο κοιμούνται σε ένα μικρό, ξεχωριστό δωματιάκι.

Η διακόσμηση είναι μίνιμαλ, τα παιχνίδια είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένα και αποφεύγει τα πολύ μεγάλα που δεν αποθηκεύονται εύκολα.

Η μικρή αποθήκη έχει μεταμορφωθεί σε ατελιέ των παιδιών

Έτσι, οι 7 τους έχουν την δυνατότητα να καθαρίσουν και να τακτοποιήσουν το σπίτι σε χρόνο μηδέν.

Αυτό, όμως, που τον ευχαριστεί περισσότερο είναι το γεγονός, ότι από το σπίτι του μπορεί να πάει παντού με τα πόδια. Η αστική ζωή τον φέρνει σε άμεση επαφή με τον κόσμο, όσο για το ενοίκιο, είναι αρκετά οικονομικό για τα δεδομένα της περιοχής -μόλις 1.800 ευρώ, στα οποία βέβαια περιλαμβάνεται το νερό, το ρεύμα και η θέρμανση. Το καλύτερο; Όταν χρειάζεται κάτι επισκευή, απλά καλεί τον τεχνικό του κτιρίου.

Όπως λέει, όταν τα παιδιά του μεγαλώσουν θα έχουν μάθει να ζουν έτσι. Κι αν νιώσουν ότι δεν χωρούν πια στο σπίτι… “ας πάνε μια βόλτα στο πάρκο ή για έναν καφέ. Δεν θέλω τα παιδιά μου να βρίσκονται στο σπίτι μόνο και μόνο επειδή βολεύονται εδώ, αλλά επειδή πραγματικά απολαμβάνουν τη ζωή που τους προσφέρει.”

Στο μικρό μπαλκόνι μπορούν ακόμα και BBQ να κάνουν!

Καθώς η μαμά τους ζει στα προάστια, έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν πού θέλουν να πάνε να ζήσουν. Ό,τι κι αν προτιμήσουν είναι λογικό και αποδεκτό.

Δείτε μερικά ακόμα σημεία του σπιτιού:

πηγή: lifeedited.com