Κεραμέως: “Δεν ξέρω πώς κόλλησα κορωνοϊό” – Τι δήλωσε για τα διαλείμματα μάσκας

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα τοποθετήθηκε για μια σειρά θεμάτων που άπτονται της αρμοδιότητάς της.

«Συστήνεται ένα νέο ειδικό σώμα με αστυνομικές ιδιότητες το οποίο θα λαμβάνει ιδιαίτερη εκπαίδευση και θα εδρεύει στις πανεπιστημιακές σχολές»

Ερωτηθείσα για τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη με τους πρυτάνεις αναφορικά με την φύλαξη, την πρόσβαση και την αυστηροποίηση της ποινικής διαδικασίας για όσα αδικήματα τελούνται σε περιοχές της πανεπιστημιακής κοινότητας,  η υπουργός ανέφερε ότι «η εικόνα (με την επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου από αντιεξουσιαστές) που έκανε τον γύρο του διαδικτύου μας σόκαρε και προσβάλλει την αξιοπρέπεια όλων μας» και συμπλήρωσε σχετικά με το σώμα φύλαξης Πανεπιστημίων:

Μάλιστα ερωτηθείσα για τους ειδικούς αστυνομικούς που θα περιφρουρούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα η υπουργός διευκρίνισε θα πρόκειται για αστυνομικούς που θα φορούν διαφορετική στολή, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Μ. Ζαχαρέα, δήλωσε ότι θα είναι 24ωρη η φύλαξη των χώρων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και παρέπεμψε σε λεπτομερέστερες ανακοινώσεις σε συνεργασία με τον κ. Μ. Χρυσοχοΐδη. «Υπάρχει πλήρες σχέδιο σε συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα δοθούν λεπτομέρειες» τόνισε η Υπουργός Παιδείας.

Τι θα ισχύει για την κάρτα πρόσβασης των φοιτητών στα πανεπιστήμια

Η κ. Κεραμέως ανέφερε επίσης ότι θα αποτελέσει θέμα συζήτησης με τους πρυτάνεις η κάρτα πρόσβασης των φοιτητών για την είσοδο στους πανεπιστημιακούς χώρους, αλλά εξήγησε ότι το μέτρο μπορεί να εφαρμοστεί με διαφορετικό τρόπο ανάλογα με το ΑΕΙ και την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστεί σε χώρο που γειτνιάζει με δημόσιο πάρκο.

«Αύριο συνεδριάζει η σύνοδος των Πρυτάνεων για να συζητήσει τους τρεις άξονες που έθεσε ο πρωθυπουργός» δήλωσε επίσης η Υπουργός Παιδείας.

Όσα δήλωσε για την περιπέτεια της υγείας της με τον κορωνοϊό

Η υπουργός αναφέρθηκε ακόμα, στην περιπέτεια της ίδιας και του συζύγου της με τον κορωνοϊό.

«Ο σύζυγός μου είχε συμπτώματα, εγώ ήμουν ασυμπτωματική και πλέον είμαι αρνητική» δήλωσε η Υπουργός η οποία παραμένει ακόμα σε καραντίνα.

Όσον αφορά το πώς «κόλλησε» απάντησε: «Δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς … Πάντως δεν κόλλησε κανείς από εμάς καθώς ελέγχθηκαν 60 άτομα».

Η ίδια πρόσθεσε ότι ο σύζυγός της είναι πλέον καλύτερα, ενώ η ίδια παραμένει σε καραντίνα αλλά είναι αρνητική και ότι κανένα από τα δύο παιδιά τους δεν προσβλήθηκε από κορωνοϊό, καθώς ήταν και είναι αρνητικά στα τεστ.

Γιατί αποφασίστηκε το διάλειμμα μάσκας

Για την εγκύκλιο να υπάρχει διάλειμμα στη μάσκα στα μαθήματα στα σχολεία η Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ο λόγος είναι πώς για τα μικρότερα παιδιά είναι δύσκολο να παραμένουν επί τόσες ώρες συνεχώς με μάσκα.

«Ζητήσαμε από την Επιτροπή των Ειδικών να μας δώσει οδηγίες για το πότε μπορούν να βγάζουν τη μάσκα. Μπορούν να την βγάζουν σε συγκεκριμένα διαστήματα κατά τα οποία δεν μιλάνε, π.χ. όταν λύνουν μία άσκηση» εξήγησε.