Ζαχαράκη: “Τα μέτρα στα σχολεία απέδωσαν. Τηρούνται αξιοθαύμαστα από τους μαθητές”

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, απάντησε σε μια σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην τηλεκπαίδευση, για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας καθώς επίσης και για το πώς θα διεξαχθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσους μαθητές είτε δεν διαθέτουν tablet ή laptop, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο liberal.gr.

Για τα προβλήματα στην πλατφόρμα Webex

H υφυπουργός στην τοποθέτησή της για το “κρασάρισμα” στην πλατφόρμα Webex τόνισε ότι “Αυτό που έγινε τη Δευτέρα προέκυψε από τεχνικό πρόβλημα που η ίδια η εταιρεία παροχής των υπηρεσιών (που διαθέτει δωρεάν την πλατφόρμα στο ελληνικό δημόσιο, στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς} αναγνώρισε και παραδέχθηκε επισήμως. Τεχνικό πρόβλημα που μάλιστα δεν επηρέασε μόνο την Ελλάδα αλλά πολλές Ευρωπαϊκές χώρες. Από τη Δευτέρα γίνονται συνεχείς αναβαθμίσεις η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και κατ’ επέκταση έχει ομαλοποιηθεί η καθημερινότητα των ψηφιακών τάξεων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την Δευτέρα, όταν προέκυψε το τεχνικό πρόβλημα, μπήκαν περίπου 600.000 παιδιά.”

Για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας

Σχετικά με τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της εκπαίδευσης η υφυπουργός απάντησε ότι ” Οφείλω να επισημάνω σχετικά με τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων ότι τουλάχιστον τους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας τα μέτρα απέδωσαν. Τηρούνται σχεδόν αξιοθαύμαστα από μικρούς και μεγάλους στα σχολεία. Από παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών.”

Πώς θα παρακολουθούν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης όσοι μαθητές δεν έχουν υπολογιστή ή Tablet

H κα Ζαχαράκη σε ερώτηση για το πώς θα εξασφαλίσουν συμμετοχή και παρακολούθηση των μαθημάτων τηλεκπαίδευσης από όσους μαθητές δεν έχουν υπολογιστή ή tablet απάντησε ότι ” Το υπουργείο Παιδείας έστειλε στα σχολεία της χώρας πάνω από 80000 φορητές συσκευές για να μπορούν να βοηθηθούν κυρίως τα παιδιά που δεν μπορούν να έχουν στο σπίτι, λόγω κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων και να αποκτήσουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. Υπαρκτά τα προβλήματα, δεν εξωραΐζουμε την κατάσταση αντιθέτως αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και προχωράμε σε δράσεις για να διευκολύνουμε την πρόσβαση κάθε παιδιού. Μέλημα μας, στόχος μας είναι η ισότητα των ευκαιριών για κάθε όπου και αν βρίσκεται.”