Σκέρτσος: Ασφαλή ακόμα τα Δημοτικά σχολεία αλλά εξετάζουμε τα πάντα

«Αλλάζει συνεχώς η ροή των δεδομένων σχετικά με τον ιό και  αυτό οδηγεί σε προσαρμογή των πολιτικών και των αποφάσεων που λαμβάνονται» τόνισε ο υφυπουργός παρά τω  πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, μιλώντας  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ασφαλή τα Δημοτικά αλλά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων και για τα Δημοτικά ο κ. Σκέρτσος, εφόσον χρειαστεί αν και επισήμανε ότι με τα σημερινά δεδομένα η λειτουργία τους είναι ασφαλής.

Όπως εξήγησε συγκεκριμένα, τα σημερινά δεδομένα σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων δείχνουν ότι σε έναν πληθυσμό 1,5 εκατ. συνολικά στην εκπαίδευση, το  ποσοστό μαθητών και εκπαιδευτικών που έχει βρεθεί θετικό στον Covid-19 βρίσκεται στο 0,01%, το οποίο είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό.

Κικίλιας: Ενδεχομένως να κλείσουν τα Δημοτικά αν δεν μειωθούν τα κρούσματα

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έδωσε την δική του απάντηση στη φημολογία των τελευταίων ημερών για το αν επίκειται κλείσιμο των Δημοτικών σχολείων. Μιλώντας στο ΣΚΑΙ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα Δημοτικά αν τις επόμενες μέρες δεν μειωθούν τα κρούσματα.

Κεραμέως: Δεν έχουμε εισήγηση για κλείσιμο των Δημοτικών – Αν κλείσουν, ξεκινούν τηλεμαθήματα στην ΕΡΤ

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ερωτηθείσα για το αν επίκειται κλείσιμο των Δημοτικών απάντησε ότι από την αρχή της κρίσης ακούνε τους ειδικούς και οι ειδικοί δεν το έχουν συστήσει αυτό ακόμα ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν υπάρχει τάση διασποράς εντός των σχολείων. Ωστόσο, όπως η ίδια πρόσθεσε επειδή υπάρχει έξαρση της πανδημίας αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.