Πιλοτική δοκιμή για το μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το 112

Πιλοτική δοκιμή έγινε σήμερα για το μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το 112. Συγκεκριμένα, αρκετοί πολίτες έλαβαν σήμερα ένα μήνυμα στο κινητό τους το οποίο τους προειδοποιούσε για κάποια έκτακτη ανάγκη.

Δείτε παρακάτω το μήνυμα

Ο αριθμός έκτακτης ανάγκης ακόμα δεν λειτουργεί στην χώρα μας, ωστόσο όπως διευκρινίζει η κυβέρνηση αυτό θα γίνει άμεσα. Για τον λόγο αυτό έγινε και η πιλοτική δοκιμή του αριθμού 112.

Αν λάβατε αυτό το μήνυμα σήμερα δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Η πιλοτική δοκιμή έγινε στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Το σύστημα 112 αποτελείται από δύο σκέλη

  • Το εισερχόμενο, που είναι αυτό μέσω του οποίου μπορούν να επικοινωνήσουν οι πολίτες με το 112 και γίνεται ο γεωεντοπισμός τους.
  • Το εξερχόμενο, που επί της ουσίας είναι το Σύστημα Συναγερμού Πολιτών (Cell Broadcast Service) μέσω του οποίου οι πολίτες ενημερώνονται μέσω SMS για εκκένωση περιοχών λόγω κινδύνου.

Τα κωλύματα στη χρήση του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης ήρθαν έντονα στην επιφάνεια μετά την καταστροφική πυρκαγιά στον Μάτι, καθώς αν λειτουργούσε ίσως είχα φανεί σωτήριο, αλλά και μετά την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την Χαλκιδική και οδήγησε έξι ανθρώπους στο θάνατο, ανάμεσά τους και δύο παιδιά.