Αρχική Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019 Πανελλήνιες 2019: Παράταση υποβολής μηχανογραφικού – πού προβλέπεται να κινηθούν οι βάσεις

Πανελλήνιες 2019: Παράταση υποβολής μηχανογραφικού – πού προβλέπεται να κινηθούν οι βάσεις

Ανάμεσα στις δηλώσεις που έκαναν πρωθυπουργός και υπουργός Παιδείας νωρίτερα, έπειτα από τη συνάντησή τους στο υπ. Παιδείας, αυτή που ενδιαφέρει περισσότερο γονείς και υποψήφιους των Πανελληνίων 2019 είναι, ότι η υποβολή του μηχανογραφικού, η οποία έληγε στις 15 Ιουλίου, πήρε τελικά παράταση μέχρι τις 17 Ιουλίου.

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο, μπορούν να μπουν με τον προσωπικό κωδικό τους σε αυτήν την ηλεκτρονική διεύθυνση, όπου εκεί καλούνται να «κλειδώσουν» τις επιλογές τους στο τελικό μηχανογραφικό τους (επιλέγοντας «οριστικοποίηση»).

Μετά την οριστικοποίηση, το μηχανογραφικό καταχωρείται στη βάση του υπουργείου Παιδείας και καμία τροποποίηση από τους υποψηφίους δεν είναι πλέον δυνατή, χωρίς τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Πού θα κυμανθούν οι βάσεις

Αναφορικά με τις βάσεις, το υπ. Παιδείας χθες ανακοίνωσε τα στατιστικά κλίμακας μορίων  για τις Πανελλήνιες, σύμφωνα με τα οποία επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις αναφορικά με πτώση των βάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται πτώση στις βάσεις 2019 των περιζήτητων σχολών του 1ου, του 2ου και του 3ου πεδίου (νομικές, πολυτεχνικές, ιατρικές και ψυχολογίες). Από την άλλη, οι σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου αναμένεται να παρουσιάσουν οριακές αυξομειώσεις.

Υπομονή έναν περίπου ακόμα μήνα, οπότε θα γνωρίζουμε πότε θα ανακοινωθούν επίσημα οι βάσεις για τις Πανελλήνιες 2019.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.