Ο Πανελλήνιος πρωταθλητής Σκουός «έσκισε» και στις Πανελλαδικές

Όλα τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια για ό,τι κατάφεραν στις εξετάσεις τους, αφού το κάθε ένα κατέβαλε την δική του αξιοσέβαστη προσπάθεια. Ορισμένα παιδιά, όμως, ξεχωρίζουν, όχι επειδή προσπάθησαν παραπάνω, αλλά επειδή αποδεικνύουν πως ικανός μαθητής δεν είναι απαραίτητα αυτός που αφιερώνει όλο τον ελεύθερο χρόνο του διαβάζοντας.

Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά και ο Χανιώτης μαθητής Κυριάκος Τζανάκης, ο οποίος ενώ κέρδισε τον τίτλο του Πανελλήνιου Πρωταθλητή Εφήβων της Τοιχοσφαίρισης (squash) για το 2019, είναι από σήμερα και φοιτητής Ιατρικής!

Και πριν βιαστείτε να σχολιάσετε για τα μόρια που δικαιούνται οι Πρωταθλητές στην Ελλάδα, όπως ξεκαθαρίζει το ρεπορτάζ του zarpanews.gr, ο Κυριάκος περνάει με το σύστημα της γενικής σειράς στην Αλεξανδρούπολη, απλά θα χρησιμοποιήσει τα μόρια της διάκρισής του στο Πανελλήνιο για να μπει στην Ιατρική Σχολή Αθηνών.

Όπως ο ίδιος είπε στην ιστοσελίδα: «Είχα έναν στόχο και δούλευα συστηματικά για να τον πετύχω. Εκεί με βοήθησε ο αθλητισμός, παρότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς τον ελάττωσα: να μην εγκαταλείπω τον στόχο μου και να έχω υπομονή και ψυχραιμία για να πετύχω».

Ο Κυριακός συμπλήρωσε πως επόμενοι στόχοι του είναι η είσοδος στην Εθνική Ομάδα Ανδρών του Squash, αλλά φυσικά και να τελειώσει με τον καλύτερο βαθμό την Ιατρική.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Τοιχοσφαίριση ή Σκουός, αν και αναγνωρίζεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, δεν αποτελεί ακόμα μέρος των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι υποστηρικτές συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις για την ενσωμάτωσή του στα Ολυμπιακά αθλήματα.

Μάθετε περισσότερα για το Σκουός εδώ.