Πιροσκί με φέτα

Μια από τις νοστιμιές της ρώσικης κουζίνας που θυμίζουν αρκετά τα πισία της ποντιακής γαστρονομίας είναι το πιροσκί. Όπως φανερώνει και το όνομά του πρόκειται για πιτάκια με διάφορες γεμίσεις. Θα τα βρείτε σε πολλές γευστικές εκδοχές και μάλιστα μπορείτε να πειραματιστείτε με υλικά που έχετε σπίτι ώστε να φτιάξετε τη δική σας γευστική λιχουδιά. Αποτελούν μια πρόταση για το μπουφέ του παιδικού πάρτι αλλά και για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο.

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
300 γραμμάρια φέτα τριμμένη
Μισό λίτρο γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1 ασπράδι αβγού
2 κρόκκοι αβγών
150 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά και αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα μισή ώρα να φουσκώσει η ζύμη. Κόβουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και την ανοίγουμε περίπου 15 εκατοστά. Βάζουμε μέσα τη φέτα μαζί με λίγο πιπεράκι και κλείνουμε καλά σαν μισοφέγγαρο. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.