Πλεύρης: “Η μάσκα θα παραμείνει σε κάποιους εσωτερικούς χώρους – Τι θα γίνει με τα σχολεία”

Αύριο θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη χρήση της μάσκας από την 1η Ιουνίου από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, τονίζοντας ότι σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει υποχρεωτική. 

Τι ανέφερε για τη χρήση μάσκας

” Η μάσκα να σας πω, σίγουρα θα παραμείνει σε κάποιους χώρους που θα μας υποδείξει η Επιτροπή. Σε χώρους εξαιρέσεων χαρακτηριστικά πολλές φορές το έχω πει κατ΄ ελάχιστον νοσοκομεία, χώροι που είναι ευάλωτα άτομα.Αλλά από εκεί και πέρα αν χρειάζεται να είναι παραπάνω ή λιγότεροι οι χώροι αυτό είναι κάτι που θα εισηγηθεί η Επιτροπή”.

Θα συνεχιστεί η χρήση μάσκας από τους μαθητές;

Μάλιστα όπως διευκρίνισε για την χρήση μάσκας στα σχολεία “Είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί  για την κατάργησή της και έχουμε μιλήσει και με την Υπουργό Παιδείας την κυρία Κεραμέως στο κομμάτι των σχολείων. Γιατί τα σχολεία ολοκληρώνουν στις 15 Ιουνίου άρα καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ λίγος ο χρόνος που απομένει. Και υπάρχουν και οι πανελλαδικές εξετάσεις που εκεί πέρα θέλουμε να έχουμε προστατευμένα τα παιδιά μας”

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Πηγές που πρόσκεινται στο Υπουργείο Υγείας και έχουν άμεση επικοινωνία με την Επιτροπή των Ειδικών ξεκαθάρισαν στο Infokids.gr ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία θα συνεχιστεί οπωσδήποτε και την επόμενη σχολική χρονιά – τουλάχιστον τους πρώτες μήνες της. Η μάσκα είναι απαραίτητο μέτρο προστασίας της διασποράς στις τάξεις καθώς όπως έχει αποδείξει η μέχρι στιγμής πορεία της πανδημίας η μάσκα “φρέναρε” τα κρούσματα. Όπως διευκρινίζουν οι πηγές μας κατανοούν την κούραση των παιδιών από την παρατεταμένη χρήση μάσκας στα σχολεία όμως δεδομένων των συνθηκών οι μαθητές θα αποχωριστούν τις μάσκες μόνο στις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Όπως τονίζεται η προστασία των παιδιών στο σχολείο είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ, καθώς είναι επίσης σημαντικό να ακολουθούνται ασφαλείς πρακτικές και στο σπίτι ή όπου αλλού συχνάζουν για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης.

Διαβάστε επίσης:

Mητσοτάκης στους γονείς ΛΟΑΤΚΙ παιδιών: “Είμαι δίπλα στον έφηβο που δέχεται bullying επειδή είναι gay”

Χαραλαμπίδης: “Η Ελευθερία Βιδάκη αυτοκτόνησε σε μια κρίση λοχείας” – Το τέλος της ηθοποιού που είχε επιλόχειο κατάθλιψη

Επισκεφθείτε το Μουσείο Ζωολογίας με ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη 18 Μαΐου!