Πλυντήριο πιάτων: 8 tips για πιο αποτελεσματικό πλύσιμο

Είναι γνωστό ότι τα πλυντήρια πιάτων προσφέρουν ευκολία και σας γλιτώνουν από τον κόπο του πλυσίματος στο χέρι. Βάζετε τα πιάτα στο πλυντήριο, προσθέτετε λίγο σαπούνι και τελειώσατε, σωστά; Αν ήταν τόσο απλό δεν θα βρίσκατε συχνά πιάτα που έχουν παραμείνει βρώμικα και μαχαίρια που έχουν σφηνώσει στη θήκη του πλυντηρίου.

Σας παρουσιάζουμε 8 tips για να μεγιστοποιήσετε τη λειτουργικότητα και την καθαριστική δύναμη του πλυντηρίου πιάτων σας:

Μην ξεπλένετε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο: Εκτός αν το πλυντήριο είναι παλιό. Τα καινούργια πλυντήρια απομακρύνουν τις τροφές χωρίς να χαλάνε. Η μόνη εξαίρεση είναι το ρύζι γιατί οι μικροί κόκκοι μπορεί να βουλώσουν τον σωλήνα του πλυντηρίου.

πλυντήριο πιάτων

Χρησιμοποιείτε τη δόση απορρυπαντικού που προτείνει ο κατασκευαστής: Περισσότερο μπορεί να αφήσει στίγματα, ενώ με λιγότερο τα πιάτα σας ενδέχεται να παραμείνουν βρώμικα.

Γεμίστε το πλυντήριο: Κάντε πλύσεις με το πλυντήριο γεμάτο, καθώς είναι πιο λειτουργικό και αξίζει το ρεύμα και το νερό που ξοδεύετε.

• Ξεκινήστε να το γεμίζετε από κάτω προς τα πάνω: Γεμίστε το κάτω ράφι, τοποθετώντας τα πιο ψηλά σκεύη στις άκρες και τα πιο χαμηλά στο κέντρο. Οι μεγάλες πιατέλες, για παράδειγμα, ενδέχεται να εμποδίσουν τη ροή του νερού και τα πιάτα σας να μην καθαρίσουν καλά, αν τις βάλετε στη μέση του ραφιού.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.