Ποια sms καταργούνται και ποια όχι από 3 Μάη

Το άνοιγμα της εστίασης την επόμενη μέρα του Πάσχα συνεπάγεται και τη σταδιακή άρση των μέτρων, ιδίως στις μετακινήσεις. Κάτι που άλλωστε ανακοίνωσε κατά το μήνυμά του και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν παρουσίασε τον οδικό χάρτη της επιστροφής στην κανονικότητα.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, στις 3 Μαΐου, ανοίγει ξανά η εστίαση μόνον σε εξωτερικούς χώρους και με αυστηρά μέτρα προστασίας, αλλά δεν γνωρίζαμε πότε ακριβώς θα καταργηθεί το SMS για τις μετακινήσεις μας στο 13033.

Όπως όλα δείχνουν, αυτό θα συμβεί με το άνοιγμα της εστίασης, καθώς οι πολίτες θα μπορούν να μεταβούν σε όποια περιοχή επιθυμούν και φυσικά δεν θα στέλνουν sms για να πάνε για καφέ ή στο εστιατόριο. Για παράδειγμα, αν θέλεις να φύγεις από την Γλυφάδα και να πας στην Κηφισιά να πιεις τον καφέ σου, δεν θα χρειάζεται να στείλεις sms.

Προς άρση, πάντως, όλων των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις προσανατολίζεται η κυβέρνηση αναφορικά με τα sms. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, προανήγγειλε τις σχετικές ανακοινώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να γίνουν αύριο Τετάρτη στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης.

Με αφορμή το άνοιγμα της εστίασης, η κ. Πελώνη είπε ότι «το θέμα του sms θα εξεταστεί και θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες», ενώ από τη Δευτέρα 3 Μαΐου θα αποτελέσει παρελθόν ο περιορισμός των διαδημοτικών μετακινήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τώρα, η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων ισχύει τις καθημερινές, εξαιρουμένων των μετακινήσεων σε κομμωτήρια και καταστήματα. Επίσης, οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, επιτρέπονται τα Σαββατοκύριακα στο πλαίσιο της μετακίνησης για σωματική άσκηση με τον κωδικό «6».

Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 21:00
Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας λοιπόν, θα ισχύει περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 22:00 για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα λαμβανομένης υπόψη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών των λειτουργιών κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα στις 21:00, ενώ από τις 3 Μαΐου (Δευτέρα του Πάσχα) ο περιορισμός κυκλοφορίας ισχύει από τις 23:00.