Αρχική InfoWoman Ποιες είναι οι κινήσεις που δηλώνουν την οικειότητα του άντρα προς τη σύντροφό του;

Ποιες είναι οι κινήσεις που δηλώνουν την οικειότητα του άντρα προς τη σύντροφό του;

Χρησιμοποιούμε τη λέξη οικειότητα για να περιγράψουμε τη στενή σχέση ανάμεσα σε ανθρώπους, μέσα στην οποία ο καθένας μπορεί να γίνει ευάλωτος και να καταθέσει τα συναισθήματά του. Περιγράφουμε επίσης τη σχέση μέσα στην οποία υπάρχει ειλικρίνεια και έλλειψη κριτικής.

Μέσα σε μια σχέση που έχει αναπτυχθεί η οικειότητα  τα μέλη της μπορούν να μοιραστούν τους πιο μύχιους φόβους τους και να βρουν υποστήριξη και φροντίδα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των σχέσεων οικειότητας είναι η σωματική επαφή, όπως η αγκαλιά, το χάδι και στις ερωτικές σχέσεις, ο έρωτας. Η οικειότητα είναι ένα στοιχείο που μπορούμε να βρούμε τόσο σε φιλικές όσο και σε ρομαντικές  σχέσεις.

Όπως τονίζω σε όλα τα άρθρα μου παρατηρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο συνήθως μεγαλώνουν τα αγόρια δίνει έμφαση στα χαρακτηριστικά της δύναμης, της ευφυΐας, της ανταγωνιστικότητας . Συνήθεις γονεϊκές εντολές ενθαρρύνουν τα αγόρια να ανακτούν τον έλεγχο του εαυτού τους σύντομα περιορίζοντας τις όποιες συναισθηματικές εκφράσεις και τα πολλά λόγια. Ταυτόχρονα ενθαρρύνονται να αποφεύγουν τη σωματική επαφή με τους άλλους. Μέσα από την εμπειρία της δουλειάς μου με άντρες παρατήρησα πως κάθε φορά που επέλεγαν να αποκλίνουν από αυτούς τους κανόνες, βίωναν ντροπή, θυμό, φόβο και ενοχές. Όπως χαρακτηριστικά περιγράφουν οι ίδιοι «κάθε φορά που δρούσα ενάντια σε αυτούς τους κανόνες, ήταν σαν να έβλεπα την αποδοκιμαστική ματιά των γονιών μου να με καρφώνει και ένοιωθα ενοχές που τους απογοήτευσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ INFOWOMAN.GR


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter