Ποιον κωδικό πρέπει να στείλω στο SMS για να πάω με τα παιδιά να δούμε το χιόνι στο βουνό;

Η κακοκαιρία Λέανδρος έφερε έντονο τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα ενώ σε πολλές περιοχές έχει ήδη χιονίσει. Το σαββατοκύριακο ο καιρό θα επιδεινωθεί και οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν με την πρόγνωση να δίνει χιόνι και στα βόρεια προάστεια της Αττικής.

Η Πάρνηθα έχει ήδη ντυθεί στα λευκά όπως πολλά βουνά στην Βόρεια Ελλάδα με μικρούς και μεγάλους να λαχταρούν να βγουν μια βόλτα στο πάλλευκο τοπίο και να απολαύσουν χιονοπόλεμο ακόμα και εν μέσω lockdown.

Από το βράδυ της Πέμπτης έπεσαν νιφάδες χιονιού στο Πανόραμα, τον Χορτιάτη, το Φίλυρο, στο Ωραιόκαστρο και στα ορεινά του δήμου Λαγκαδά, χωρίς να προκληθούν όμως προβλήματα. Κλειστοί είναι λόγω παγετού οι δρόμοι Αγ. Βασιλείου – Χορτιάτη και Μελισσοχωρίου – Ωραιοκάστρου. Χιονόπτωση σημειώθηκε, στα ορεινά της Χαλκιδικής και ειδικότερα σε Πολύγυρο, Αρναία, Ταξιάρχη κ.ά.

Tι μήνυμα να στείλουμε στο 13033 για να πάμε βόλτα στα χιόνια;

Αν λοιπόν θέλετε και εσείς να πάτε για μια βόλτα στο βουνό για να δείτε το χιόνι πρέπει να στείλετε το SMS που αφορά την σωματική άσκηση. Επομένως  για μετακίνηση για ατομική άθληση ή πεζοπορία στέλνουμε sms στο 13033 με τον κωδικό 6.

Επισημαίνεται ότι η μετακίνηση για πεζοπορία ή ατομική άθληση ισχύει για κοντινές αποστάσεις.

Ποιοι εξαιρούνται από αυτήν την μετακίνηση

Δεν ισχύει για κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται υπό αυστηρό καθεστώς lockdown.