Πώς βρέθηκε στα χέρια της Τζωρτζίνας το μπλοκ φαρμάκου για τον καρκίνο; – Όσα εξομολογήθηκε η δασκάλα της μικρής

Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως η Τζωρτζίνα, την περίοδο που η αδερφή της, Μαλένα, ήταν στο νοσοκομείο, ζωγράφιζε σε ένα τετράδιο φαρμακευτικής εταιρείας.

Πώς βρέθηκε στα χέρια ενός παιδιού το μπλοκ φαρμακευτικής εταιρίας ενός φαρμάκου, το οποίο χορηγείται σε ασθενείς με καρκίνο, κυρίως στους νεφρούς ή στο ήπαρ;

Οι ζωγραφιές αυτές πιθανολογείται ότι έγιναν όταν η Τζωρτζίνα πήγαινε νηπιαγωγείο, τη χρονιά που η 3,5 έτους Μαλένα, «έφυγε» από τη ζωή…

Ο καρκίνος φαίνεται πως ήταν κάτι το οποίο βρισκόταν μόνιμα στο μυαλό της 33χρονης κατηγορούμενης σήμερα, για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Από το 2015 όταν φαινομενικά τα πάντα κυλούσαν ήρεμα στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα, η ίδια αρχίζει να ανεβάζει κείμενα, να παίρνει μέρος σε συζητήσεις και να κάνει ερωτήσεις για τον καρκίνο αναφέρει το ρεπορτάζ του Live News στο ΜEGA.

Το 2017 η 33χρονη αρχίζει να μιλάει για ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και ζητάει συμβουλές.

Όπως κατέθεσαν γιατροί που έζησαν τα δραματικά γεγονότα με τα παιδιά της, η 33χρονη ουδέποτε τους ανέφερε κάτι ανάλογο. Τότε όμως εμφανιζόταν στα φόρουμ ως ασθενής και ευχαριστούσε όσους και όσες της απαντούσαν… Μήπως τότε είχε επισκεφθεί κάποιο ιατρείο και είχε από εκεί πάρει το μπλοκ του nexavar;

Τι περιέχει τελικά η τσάντα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε ξεχασμένη στο διαμέρισμα της Μπιζανίου;

Δεν υπάρχουν πια τέτοια μπλοκ…

Οι αναρτήσεις αυτές, σε συνδυασμό με αυτό το μπλοκ το οποίο βρέθηκε στα χέρια της Τζωρτζίνας, γεννούν πολλά ερωτήματα, με βασικότερο, το τι πρόσβαση μπορεί να είχε η 33χρονη στο χώρο των φαρμάκων, μιας και αυτού του τύπου διαφημιστικό υλικό έδιναν κυρίως ιατρικοί επισκέπτες σε γιατρούς ή φαρμακοποιούς

Σύμφωνα ωστόσο με τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, αυτό έχει σταματήσει να γίνεται εδώ και 8 χρόνια.

Η πρώτη σκέψη είναι η πρόσβαση αυτή να προέρχεται από την εργασία του Μάνου Δασκαλάκη σε φαρμακαποθήκη της Πάτρας. Πηγές ωστόσο της αποθήκης, αναφέρουν ότι τέτοιου είδους τα έντυπα δεν υπήρχαν ποτέ εκεί.

«Δεν συνηθίζεται να μοιράζει η φαρμακαποθήκη διαφημιστικά είδη των φαρμακευτικών εταιριών όπως μπλοκ, στυλό, μπρελόκ ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν με το λογότυπο φαρμάκου ή εταιρείας στους υπαλλήλους. Δεν θυμάμαι ποτέ να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Απ’ όσο γνωρίζω συνήθως αυτά τα έχουν από τις φαρμακευτικές και τα διαθέτουν σε τρίτους γιατροί και φαρμακοποιοί», αναφέρουν πηγές της φαρμακαποθήκης.

Έτσι, το βασικό ερώτημα παραμένει… Πώς ένα μπλοκ με το λογότυπο ενός ογκολογικού φαρμάκου υπήρχε στη κατοχή της οικογένειας Δασκαλάκη και τελικά στα χέρια της Τζωρτζίνας και μάλιστα αρκετά χρόνια μετά την απαγόρευση της διάθεσης τέτοιων διαφημιστικών προϊόντων;

Πως βρέθηκε το μπλοκ στα χέρια της Τζωρτζίνας;

Ο Γιώργος Παπαζήσης, αναπληρωτής καθηγητής της Κλινικής Φαρμακολογίας, μίλησε στο Live News και εξήγησε πως το εν λόγω φάρμακο είναι αντικαρκινικό, το οποίο χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένους τύπου καρκίνου, όπως του θυροειδούς ή σε προχωρημένο καρκίνο στους νεφρούς.

«Είναι ένα φάρμακο δύσκολο στη χρήση, που γίνεται ενδονοσοκομειακά και από έμπειρο γιατρό», είπε και τόνισε πως μπορεί να το προμηθευτεί κανείς μόνο κατόπιν ειδικής ιατρικής συνταγής.

Σχετικά με το επίμαχο μπλοκ, δήλωσε πως πρόκειται για διαφημιστικό υλικό. Το συγκεκριμένο φάρμακο εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων το 2006, ενώ στην Ευρώπη κυκλοφόρησε γύρω στο 2012.

Όσα εξομολογήθηκε η δασκάλα της μικρής

Πάτρα: Η μελανιά στο μάγουλο της Τζωρτζίνας την ημέρα της κηδείας της «καίει» την Πισπιρίγκου

Η δασκάλα της Τζωρτζίνας στο νηπιαγωγείο θυμάται πώς βίωσε το παιδί τον χαμό της αδερφής της και πώς τη βοήθησε να το αντιμετωπίσει.

«Εγώ πέρασα το διάστημα με την Τζωρτζίνα όταν είχε χαθεί η Μαλένα. Ήταν πάρα πολύ δεμένες σαν αδερφούλες και το παιδάκι το στήριξα γιατί εντάξει, του στοίχισε. Ήταν κοντά στην ηλικία οι δύο αδελφούλες και ήταν αγαπημένα τα κοριτσάκια. Αγαπημένες αδελφούλες πολλές φορές μιλούσε για την αδερφή της, με αγάπη».

«Μετά τον χαμό της Μαλένας εγώ δεν μπόρεσα, δεν μπορούσα να το διαχειριστώ, δεν πήγα στην κηδεία, πήγα στο μνημόσυνο του παιδιού και εκεί η Τζωρτζίνα ήταν κοντά μου, ήθελε έτσι να βρίσκεται κοντά μου, αποζητούσε δηλαδή την αγκαλιά μου, το χάδι μου, εντάξει ήμασταν και δεμένες με την Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδάκι που μόνο καλά έχω να θυμάμαι».

«Το παιδάκι ήταν ένα φυσιολογικό παιδάκι, χαρισματικό θα το έλεγα, πανέξυπνο, ένα παιδάκι μέσα στην τρελή χαρά και οι ζωγραφιές του φυσιολογικές με χρώματα, χαρούμενο, συμμετείχε στα πάντα, ένα πάρα πολύ καλό παιδάκι. Ένα παιδάκι ζωηρό, που αυτό σημαίνει ότι ήταν καλά, ήταν υγιές, χαρακτηριστικά μπορώ να πω ότι ήταν ώριμο παιδάκι, επικοινωνιακό, ένα πολύ γλυκό παιδάκι, έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Το πιστεύετε ότι ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω; Δεν θέλω να το πιστέψω ότι η Τζωρτζίνα έχει φύγει, δε θέλω».

Διαβάστε επίσης:

“Tέλος οι μάσκες στα σχολεία. Το χαμόγελο των παιδιών επιτέλους ελευθερώνεται”: Η ανάρτηση του δασκάλου που μας συγκίνησε

Φρίκη στη Γερμανία: Άνδρας μπέιμπι σίτερ βίασε τουλάχιστον 33 βρέφη – Τα νάρκωνε για να μην ουρλιάζουν

Απίστευτη μαμά: Γέννησε ΟΡΘΙΑ στον διάδρομο του μαιευτηρίου!