Praktiker Hellas: Βοηθά κάθε σπίτι να γίνει μία δεξαμενή οξυγόνου και να αλλάξει την πόλη

Η Praktiker Hellas, το No. 1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων Home Improvement & DIY, με έντονο αίσθημα ευθύνης και φροντίδας, έχει ως στόχο να συνεισφέρει στο αστικό πράσινο ουσιαστικά αλλά και να μας εκπαιδεύει για πιο φιλικές προς το περιβάλλον καθημερινές επιλογές στη ζωή του σπιτιού μας και πως μπορούμε να επηρεάσουμε το κλίμα στις πόλεις μας.

Έτσι, υλοποίησε μια πρωτότυπη βιβλιογραφική έρευνα βασισμένη στην ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία με τίτλο «Αστικοί κήποι στο κλίμα που αλλάζει», σε συνεργασία με τον, Δρ. Οικολογίας Φυτών Πανεπιστημίου Αθηνών και Αρχιτέκτονα Τοπίου Αντώνη Σκορδίλη και την επιστημονική ομάδα του. Τα ευρήματα της έρευνας, που για πρώτη φορά υλοποιείται σε αυτό τον βαθμό στη χώρα μας, έχουν ενδιαφέρον και ουσία και τα μοιράζετε με όλους εμάς, ώστε να αξιοποιηθούν εύκολα και ουσιαστικά στη ζωή μας, στο σπίτι μας, στην πόλη μας.

Praktiker: «Αλλάζει το σπίτι» & «Το ΣΠΙΤΙ μας αλλάζει την ΠΟΛΗ»

Στο πλαίσιο της συνεργασίας υλοποίησης της πράσινης αυτής έρευνας, ο Δρ. Οικολογίας Φυτών Πανεπιστημίου Αθηνών, Αρχιτέκτονας Τοπίου και CEO της εταιρίας Ecoscapes, Αντώνης Σκορδίλης, δήλωσε σχετικά: «Η Praktiker Hellas είναι μία εταιρία που μεριμνά για την καλλιέργεια φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης.

Ο πλανήτης μας έχει ανάγκη από ατομικές και συλλογικές πρωτοβουλίες που ενισχύουν το πράσινο σε όλες του τις μορφές και σε κάθε διαθέσιμο χώρο.

Στον κήπο, τη βεράντα-μπαλκόνι, την ταράτσα μας, ακόμη και τα σχολεία μας. Αυτό ανέδειξε και η έρευνα που εκπονήσαμε για λογαριασμό της Praktiker.

Είναι τόσο απλό: Αν όλοι μας έχουμε έστω και ένα φυτό σε κάθε βεράντα, οι πόλεις μας θα πάρουν μια “ανάσα” δροσιάς και οξυγόνου. Άρα λοιπόν, το σπίτι μας μπορεί να αλλάξει την πόλη, και γιατί όχι και τον πλανήτη μας.».

Με την εν λόγω έρευνα να είναι μόνο η αρχή, η Praktiker, δίνει την υπόσχεση να σταθεί αρωγός του αστικού πράσινου και να συνδράμει με τη λειτουργία της στη βιωσιμότητα. Ξεκινώντας από το δικό της «σπίτι», τα 16 καταστήματά της και όλες τις εγκαταστάσεις της πανελλαδικά, βοηθά κάθε σπίτι να γίνει μία δεξαμενή οξυγόνου.

Γιατί η Praktiker αλλάζει το σπίτι και «το ΣΠΙΤΙ μας αλλάζει την ΠΟΛΗ», όπως υπογράφει την υπόσχεσή της

Αναλαμβάνει λοιπόν δράση με καινοτομίες, προσφέρει βιώσιμες επιλογές που φέρνουν τη φύση στο σπίτι μας, επενδύει σε πρωτοβουλίες και εκπαιδεύει το κοινό ώστε μέσα από απλές επιλογές και πράξεις να αλλάξει την ποιότητα ζωής στην πόλη! Άλλωστε, η εκπαίδευση αποτελεί για την Praktiker σημαντική συνιστώσα για την ανάπτυξη φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης σε μικρούς αλλά και μεγάλους.

Μάλιστα, η Praktiker Hellas επενδύει υπεύθυνα και στην εκπαίδευση και καλλιέργεια φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης στη νέα γενιά, μέσα από το Πρόγραμμα “Kiddos Kipos – The School Project”. Ένα καινοτόμο πρόγραμμα, όπου η Praktiker αναλαμβάνει τη μελέτη και την υλοποίηση πράσινων χώρων, μεταξύ των οποίων λαχανόκηπων και παρτεριών, σε σχολικές αυλές, με την αρχή να σημειώνεται υιοθετώντας 7 Δημόσια Σχολεία του Δήμου Αθηναίων και με όραμα να επεκταθεί πανελλαδικά, ενώ η πρωτοβουλία αναμένεται να εμπλουτιστεί μέσα στη χρονιά και με εκπαιδευτικό χαρακτήρα στις εγκαταστάσεις της Praktiker.

Για περισσότερες πληροφορίες, tips και όλη την περιβαλλοντική υπόσχεση της Praktiker Hellas κάντε κλικ εδώ.

Διαβάστε επίσης:

“Πιθανότερο είναι να υπάρχει ανθρωποκτονία και στα 3 παιδιά”: Ο ιατροδικαστής Γαλεντέρης για τις εξελίξεις στην Πάτρα

Αυτή η Κυριακή στην Αθήνα είναι αφιερωμένη στα παιδιά: Υπέροχα δωρεάν προγράμματα σε 8 Μουσεία

Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα: “Χάλκινη” στα 4Χ100 η 17χρονη κόρη των Πετρουλάκη/ Ίβιτς – 9 μετάλλια για τους αθλητές μας