«Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή»: Η δράση του Δ. Βριλησσίων για να εξοικειωθούν τα παιδιά με την ανακύκλωση

Ο Δήμος Βριλησσίων, λαμβάνοντας υπόψιν την αξία της ανακύκλωσης υλοποιεί μέσω του followgreen.gr/vrilissia για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, τη δράση «Πράσινοι Μαθητές σε Αποστολή!», δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν χρηστικά δώρα για το σχολείο τους!

#ΜένουμεΣπίτι και διασκεδάζουμε, μαθαίνοντας να αγαπάμε το περιβάλλον

Στόχος της ανωτέρω δράσης, είναι τα παιδιά παρέα με τους γονείς να απασχοληθούν διασκεδαστικά και δημιουργικά στο σπίτι. Μέσω του ειδικά διαμορφωμένου εκπαιδευτικού υλικού των «Green Missions» σε άρθρα, βίντεο και κουίζ αποκτούν γνώσεις για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία, ολοκληρώνοντας στόχους και κερδίζοντας πόντους επιβράβευσης.

Τι πρέπει να κάνουν οι μαθητές για να κερδίσουν πόντους;

Πιο συγκεκριμένα, η συγκέντρωση των πόντων επιβράβευσης θα αθροίζεται σε επίπεδο σχολείου και η πορεία κάθε σχολείου θα καταγράφεται στην ειδική σελίδα followgreen.gr/vrilissia/contest. Μαθητές και γονείς για να ενεργοποιήσουν τη συμμετοχή τους στη δράση θα πρέπει να δηλώσουν το σχολείο τους στον λογαριασμό χρήστη είτε είναι ήδη εγγεγραμμένα μέλη, είτε μέσω μίας κοινής εγγραφής (followgreen.gr/vrilissia/account/register).

Μετά το πέρας της δράσης, ο Δήμος θα επιβραβεύσει όλα τα σχολεία που έλαβαν μέρος μέσω των μαθητών και των γονέων, ενώ το 1ο σε άθροισμα πόντων σχολείο θα λάβει ένα χρηστικό δώρο για τη σχολική του μονάδα.

Δηλώστε συμμετοχή και διασκεδάστε

Λάβε μέρος σήμερα: followgreen.gr/vrilissia/earnpoints