Πρεζεράκου: “Πολλοί γιατροί μας λένε να αφήσουμε την Αναστασία να απελευθερωθεί. Έχουν ζήσει 9 παιδιά στον κόσμο”

Η Έρρικα Πρεζεράκου μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Πάμε Δανάη!» για τον δύσκολο αγώνα ζωής που δίνει η 7χρονη ανιψιά της Αναστασία, που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στο Τέξας όπου υποβάλλεται σε γονιδιακή θεραπεία καθώς διεγνώσθη με την πλέον επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου -γνωστή και ως dipg- διάχυτο γλοίωμα εγκεφαλικού στελέχους.

«Μας έρχονται αυτά που μπορούμε να αντέξουμε»

Αναφερόμενη στο πώς αντιμετωπίζει τόσο την ασθένεια της ανιψιάς της, όσο και το ατύχημά της που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό της, η Έρρικα Πρεζεράκου είπε ότι «Υπάρχουν μέρες που νιώθω ότι είμαστε οκ, και ξαφνικά με παίρνει η αδερφή μου και μου λέει ότι το παιδί είναι στην εντατική, και κλαίω. Στο τέλος της ημέρας στρέφεις την προσοχή σου στο ότι ίσως πρέπει να ενδυναμώσεις την πίστη σου. Κάνω κάθε μέρα 2-3 ώρες φυσιοθεραπεία για το χέρι μου, και υπάρχουν μέρες που δεν το θέλω. Αλλά το σώμα μου μού λέει ότι με χρειάζεται, και εγώ πρέπει να στρέψω την προσοχή μου σε αυτό. Δεν έχουμε κάποιον άλλο πέρα από τον εαυτό μας».

«Η ψυχική δύναμη της αδερφής μου είναι αξιοθαύμαστη»

Σχετικά με την κατάσταση της 7χρονης Αναστασίας  είπε ότι «Είναι εδώ και εφτά μήνες στο εξωτερικό η αδερφή μου με την ανιψιά μου, την Αναστασία. Η ψυχική δύναμη της αδερφής μου είναι αξιοθαύμαστη. Εύχομαι να μην έρθει κανείς γονιός σε αυτή την κατάσταση, είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει».

Υπάρχουν πολλοί γιατροί στην Αμερική που λένε να αφήσουμε το παιδί να απελευθερωθεί

«Η αδερφή μου είναι πολύ θαρραλέα. Περνάμε από φάσεις που μας λένε να μην ανησυχούμε, αλλά σε ένα μεγάλο ποσοστό μας μιλούν για την πιο επικίνδυνη μορφή καρκίνου έχουν σωθεί μόνο 9 παιδιά. Υπάρχουν πολλοί γιατροί στην Αμερική που λένε να αφήσουμε το παιδί να απελευθερωθεί. Προσευχόμαστε συνέχεια, ειδικά τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να αποφασιστεί τι μπορεί να γίνει και ποιο είναι το καλύτερο για αυτό το παιδί»,

Όλα όσα είπε η Έρρικα Πρεζεράκου