Αρχική Νέα Προσοχή! Αν δείτε μητέρα να επαιτεί μαζί με 3χρονο κοριτσάκι με σύνδρομο Down, ειδοποιήστε άμεσα το Χαμόγελο του Παιδιού

Προσοχή! Αν δείτε μητέρα να επαιτεί μαζί με 3χρονο κοριτσάκι με σύνδρομο Down, ειδοποιήστε άμεσα το Χαμόγελο του Παιδιού

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά την προσοχή και τη βοήθειά σας σχετικά με ένα 3χρονο κοριτσάκι με σοβαρή αναπτυξιακή διαταραχή (πιθανότατα σύνδρομο Down) και σοβαρά προβλήματα υγείας το οποίο συνοδεύει τη μητέρα του που επαιτεί στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει λάβει πολλαπλές κλήσεις από ευαισθητοποιημένους πολίτες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» σχετικά με τη μητέρα που επαιτεί μαζί με το παιδί κι έχει ενημερώσει επανειλημμένα τις αρμόδιες αρχές.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πριν λίγες μέρες, η μητέρα εντοπίστηκε, για δεύτερη φορά, από την Άμεση Δράση και κατόπιν εισαγγελικής εντολής η 3χρονη μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο Παίδων προκειμένου να διενεργηθεί ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος. Διαπιστώθηκαν σοβαρά καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα καθώς και σοβαρή αναπτυξιακή διαταραχή (πιθανότατα σύνδρομο Down).

Δυστυχώς η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη και στη συνέχεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για το ότι η μικρή έφυγε παράνομα από το Νοσοκομείο πιθανότατα με τη συνέργεια της μητέρας της άνευ εισαγγελικής εντολής.

Η υγεία της μικρής κρίνεται εξαιρετικά ευάλωτη και σε συνδυασμό με την εγκληματική αμέλεια της μητέρας ως προς την φροντίδα της, θέτει σε κίνδυνο την σωματική και ψυχική ακεραιότητα του παιδιού. Ωστόσο, φαίνεται ότι η μητέρα όχι μόνο αμελεί τα παραπάνω, αλλά εκθέτει συστηματικά την μικρή σε κίνδυνο, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση της υγείας της, προκειμένου να κερδίζει χρήματα εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα υγείας του παιδιού.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές καθώς και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου να αναζητηθούν οι ποινικές ευθύνες σε βάρος των γονέων ή όποιου ασκεί τη γονική μέριμνα ή επιμέλεια της μικρής για την τέλεση ποινικών αδικημάτων εις βάρος της που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή της.

Παρακαλείται όποιος δει τη μητέρα να επαιτεί με το 3χρονο κοριτσάκι να καλέσει άμεσα στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056» η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο, προκειμένου να βοηθήσουμε όλοι να βρεθεί η μικρή σε ασφαλές περιβάλλον και να της δοθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.