Προσοχή! Μετά τη «Μπλε Φάλαινα» έρχεται νέο επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι

Μετά τη «Μπλε Φάλαινα» που ήταν η αιτία να χάσουν τη ζωή τους νέοι άνθρωποι, μια νέα διαδικτυακή πρόκληση έκανε την εμφάνισή της, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Πιο συγκεκριμένα, το CSI Institute του Μάνου Σφακιανάκη, ενημερώνει κυρίως τους γονείς, για το νέο διαδικτυακό φαινόμενο που ήδη βρίσκεται σε έξαρση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και τον τελευταίο καιρό άρχισε να εξαπλώνεται και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ και Ειδικό Ερευνητή – Πραγματογνώμωνα Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, ονομάζεται «Salt and Ice Challenge» και γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε παιδιά και εφήβους μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και YouTube. Αυτή η δοκιμασία προκαλεί τα παιδιά να βάλουν αλάτι σε κάποιο σημείο του σώματος και στη συνέχεια να πιέσουν επάνω ένα παγάκι, με σκοπό την ανάδειξη του «καλύτερου παίκτη», ο οποίος θα είναι εκείνος που θα αντέξει για περισσότερη ώρα τον πόνο που προκαλείται.

Οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς, καθώς η δοκιμασία αυτή μπορεί να προκαλέσει στο παιδί μέχρι και έγκαυμα τρίτου βαθμού. Το αλάτι κατεβάζει τη θερμοκρασία του πάγου μέχρι τους -17°C, δημιουργώντας έγκαυμα μέσα σε διάστημα λιγότερο των 10-15 λεπτών, όμοιο με αυτό που προκαλείται στα κρυοπαγήματα.

Το CSI Institute καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να επιστήσουν την προσοχή σε παιδιά και εφήβους, σε περίπτωση που διακρίνουν σημάδια στα χέρια ή σε άλλο σημείο του σώματος. Την ανακοίνωση του Ινστιτούτου υπογράφει εκτός του κυρίου Σφακιανάκη, και ο Καθηγητής Ιωάννης Ν. Νέστορος, Ψυχίατρος, Διδάκτωρ της Νευροφυσιολογίας, Συνθετικός Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Διευθυντής Τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου Κρήτης.