Αρχική Νέα Η Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος στο Infokids.gr: «Δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα περιστατικά Μπλε Φάλαινας στην Ελλάδα»

Η Δίωξη Ηλ. Εγκλήματος στο Infokids.gr: «Δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα περιστατικά Μπλε Φάλαινας στην Ελλάδα»

Το επικίνδυνο διαδικτυακό φαινόμενο «Μπλε Φάλαινα» που απασχολεί τους γονείς και τις Αρχές παγκοσμίως, φαίνεται ότι συζητείται αρκετά πλέον και στην Ελλάδα, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να φέρνουν συνεχώς στη δημοσιότητα υποθέσεις που παραπέμπουν στη διαδικτυακή αυτή απειλή και τους γονείς να φοβούνται για τα παιδιά τους.

Το κλίμα ανησυχίας που επικρατεί εδώ και λίγες ημέρες εντάθηκε ακόμα περισσότερο ύστερα από την καταγγελία 14χρονου μαθητή από το Κιλκίς, σύμφωνα με τον οποίο κάποιος προσπάθησε να τον παγιδεύσει μέσω Facebook στο επικίνδυνο παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα». Το Infokids.gr επικοινώνησε με το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Κεντρικής Μακεδονίας και μεταφέρει το χρονικό της καταγγελίας του ανήλικου παιδιού στο Αστυνομικό Τμήμα Ευζώνων:

«Το μεσημέρι της Παρασκευής 19ης Μαΐου, ο 14χρονος όπως ο ίδιος κατήγγειλε στο Αστυνομικό Τμήμα Ευζώνων, δέχθηκε ένα μήνυμα στο Facebook από κάποιο χρήστη που τον προκάλεσε να παίξουν ένα παιχνίδι. Αυτό το παιχνίδι ήταν να αυτοχαστουκιστεί και να του το στείλει με βίντεο. Ο μικρός ευτυχώς δεν μπήκε καθόλου σε διάλογο μαζί του, ενημέρωσε τη μητέρα του και η μαζί πήγαν και έκαναν την καταγγελία. Οπότε, ενημερώθηκε και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία είναι αυτή που ουσιαστικά ως ειδική υπηρεσία κάνει την τεχνική ανάλυση και την τεχνική έρευνα για να διαπιστωθεί ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω και περί τίνος ακριβώς πρόκειται, αν ήταν ένα φαινόμενο bullying ή φάρσα ή κάτι πολύ πιο σοβαρό. Αλλά ως προς το φαινόμενο «Μπλε Φάλαινα», εμείς ως Αστυνομία αλλά και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχουμε ακόμα καταλήξει αν όντως πρόκειται για περιστατικά που συνδέονται με αυτό το φαινόμενο. Είμαστε επιφυλακτικοί για το αν πρόκειται για το φαινόμενο «Μπλε Φάλαινα».

Όπως ενημερωθήκαμε οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη μέχρις ότου διαπιστωθεί εάν πρόκειται για αληθινό περιστατικό. «Το καλό στην υπόθεση αυτή είναι ότι ο μικρός δεν μπήκε σε κάνενα διάλογο με αυτόν που τον προκάλεσε και ενημέρωσε αμέσως τη μητέρα του και έτσι ενημερωθήκαμε κι εμείς», αναφέρει το Γραφείο Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, σύμφωνα με δηλώσεις στο Infokids.gr: «Δημιουργήθηκε άσκοπα πανικός. Το φαινόμενο έχει προκαλέσει υπερβολική ανησυχία χωρίς λόγο. Δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα περιστατικά».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.