Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ρολό κοτόπουλο και βόειο κιμά – Μην τα καταναλώσετε!

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ρολό κοτόπουλο και βόειο κιμά - Μην τα καταναλώσετε!

Στην άμεση ανάκληση ακατάλληλων προς κατανάλωση τροφίμων προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Ειδικότερα, ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων – Έλεγχος για Salmonella spp.” έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψίες παρασκευασμάτων κρέατος τα οποία παράγονται από την εταιρεία “ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ.” με έδρα στο 2ο χλμ Ε.Ο. ΠΕΛΕΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑ με τα παρακάτω στοιχεία:

Α) “ρολό κοτόπουλο γεμιστό κτψ, Ελλην. Επεξεργασίας”, με ημερομηνία παραγωγής 6.7.21 και ημερομηνία ανάλωσης “κατά προτίμηση πριν από 6.7.23”, βάρους 2 kg περίπου.

Β) “βόειος κιμάς κτψ, προέλευσης Βελγίου, Ελλην. επεξεργασίας”, με ημερομηνία συσκευασίας 18.08.21 και ημερομηνία ανάλωσης “κατά προτίμηση πριν από 16.08.23”, βάρους 1 kg περίπου.

Στα κρεατοσκευάσματα αυτά διαπιστώθηκε, από το Εργαστήριο Δοκιμών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων από τα ανωτέρω κρεατοσκευάσματα από την εσωτερική αγορά, και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης: 

Νέα πράξη στο δράμα των γυναικοκτονιών: Στραγγάλισε τη γυναίκα του με τα παιδιά μέσα στο σπίτι

«Είναι δυνατόν αυτή να βρίσει εμένα;» είπε ο 40χρονος στους αστυνομικούς αφού έπνιξε τη σύζυγο ενώ τα παιδιά κοιμόντουσαν

“Αξίζουν χειροκρότημα οι μαθητές που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τηρούνται τα μέτρα στο σχολείο”