Πρωτοποριακή μεταμόσχευση καρδιάς και θύμου αδένα σε 6 μηνών βρέφος!

Πρωτοποριακή μεταμόσχευση καρδιάς και θύμου αδένα σε 6 μηνών βρέφος!

Όταν η Kaitlyn Sinnamon ήταν 20 εβδομάδων έγκυος με το δεύτερο παιδί της, οι γιατροί της είπαν, ότι ότι το βρέφος θα γεννιόταν με κάποια καρδιακή δυσλειτουργία για την οποία θα έπρεπε να χειρουργηθεί.

Το παιδί γεννήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Duke, στη Β. Καρολίνα, με καρδιακή νόσο μονής κοιλίας. Η καρδιά του, δηλαδή, είχε μόνο μία κοιλία αντί για δύο που απαιτούνται για να αντλείται κανονικά αίμα σε όλο το σώμα.

Έπειτα από δύο αποτυχημένα χειρουργεία, τα οποία δεν κατάφεραν να επιδιορθώσουν την βαλβίδα που συνδεόταν με το πρόβλημα, η χειρουργική ομάδα του Duke αποφάσισε πως το μωρό θα χρειαζόταν καινούργια καρδιά. Αυτό, όμως, θα σήμαινε πως το παιδί θα έπρεπε να λαμβάνει ανοσοκατασταλτικά φάρμακα για μια ζωή, ώστε το σώμα του να μην αποβάλλει το νέο όργανο.

Τα φάρμακα αυτά μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου και να αποβούν τοξικά για τα νεφρά, ενώ κάνουν τους ασθενείς ευάλωτους στις λοιμώξεις.

Παράλληλα, όσο ο Eaton βρισκόταν εν αναμονή μοσχεύματος, οι γιατροί ανακάλυψαν, ότι κάποιες επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις που είχε σήμαιναν μία ακόμα δυσλειτουργία, στα Τ κύτταρα. Αυτά ωριμάζουν στον θύμο αδένα, ένα όργανο ακριβώς μπροστά από την καρδιά. Έπρεπε, λοιπόν, να αντιμετωπιστεί και αυτό το πρόβλημα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infokids.cy.

Διαβάστε ακόμα:

Μία ανησυχητική «παρενέργεια» της πανδημίας: Πολλά παιδιά «ξέχασαν» να διαβάζουν και να γράφουν

Χαμός σε βάφτιση στη Κρήτη – Λαμπάδιασε η νονά (video)

Το παιδικό βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης που «ζωντανεύει» σελίδες μιας άλλης εποχής (εικόνες)