Προβληματισμός για τα αυξημένα κρούσματα στα παιδιά – Αγωνία για 2 βρέφη σε Πάτρα και Γιάννενα

43.156 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που σημειώθηκαν στα παιδιά ηλικία 4 έως 18 ετών την εβδομάδα από 17 ως 23 Ιανουαρίου γεγονός που προβληματίζει τους ειδικούς.

Για την πορεία της πανδημίας και τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία μίλησε στην ΕΡΤ η καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, Ιωάννα Παυλοπούλου.

Τα παιδιά αποτελούν το 30% των νέων κρουσμάτων

Όπως είπε, τα παιδιά αποτελούν το 30% των νέων διαγνώσεων, ενώ λόγω του υπερμεταδοτικού στελέχους υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, μεγαλύτερη προσέλευση στα νοσοκομεία και περισσότερες νοσηλείες.

“Έχουμε χάσει 3 παιδιά τον τελευταίο καιρό από κορωνοϊό”

Ευτυχώς δεν είναι ιδιαίτερα βαριά τα περιστατικά, όμως έχουμε χάσει ακόμα τρία παιδιά τον τελευταίο καιρό. Αυτά είναι αναμενόμενα γιατί παρά το ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι ηπιότερη, δεν είναι ήπια. Είναι ήπια στα εμβολιασμένα άτομα, συνεπώς θα πρέπει να εμβολιαζόμαστε όλοι, ενήλικες και παιδιά” σημείωσε η κα Παυλοπούλου.

Η Σουηδία αρνείται τον εμβολιασμό παιδιών 5 ως 11 ετών – Ποιο το σκεπτικό

Ανάγκη για αυξημένα μέτρα στα σχολεία

Η ίδια υποστήριξε ότι ήταν καλό που άνοιξαν τα σχολεία γιατί εκεί είναι ο φυσικός χώρος των παιδιών. “Θα πρέπει να έχουμε και πρόσθετα μέτρα: μάσκα υψηλής προστασίας, εξαερισμό του χώρου και συσκευές που καθαρίζουν τις σχολικές αίθουσες από αναπνευστικούς ιούς και από μικρόβια. Αν συνδυαστούν με μάσκα μειώνουν τις πιθανότητες μετάδοσης κατά 90%” υποστήριξε.

Ικανοποιητικός ο εμβολιασμός των παιδιών

Σε ερώτηση για την πορεία του εμβολιασμού σε μικρότερες ηλικίες, απάντησε ότι η ροή είναι πολύ ικανοποιητική. Για τα αντιικά φάρμακα είπε ότι έχουν ηλικιακά κριτήρια, αλλά υπάρχουν άλλα φάρμακα που έχουν πάρει έγκριση για παιδιά άνω των 12 ετών, για εξωνοσοκομειακή χορήγηση.

Αγρίνιο: Δύο βρέφη με κορωνοϊό μεταφέρθηκαν σε Πάτρα και Γιάννενα

Χθες, δύο βρέφη τριών και επτά μηνών μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων αντίστοιχα καθώς βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του karvasaras.gr πρόκειται για παιδιά οικογενειών Ρομά και η κατάσταση της υγείας τους, μέχρι στιγμής, δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.

Παρόλα αυτά, λόγω της ηλικίας τους, από την στιγμή που βρέθηκαν θετικά στην covid-19 κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά τους στα συγκεκριμένα νοσηλευτικά ιδρύματα όπου υπάρχει η εμπειρία για την διαχείριση ανάλογων περιπτώσεων καθώς και τα δύο νοσοκομεία διαθέτουν Κλινικές Παίδων για κορωνοϊό.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Έρχεται το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά κάτω των 5 ετών

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε στις κόρες του για το revenge porn με τα πιο ουσιαστικά λόγια

“Είμαι πεσμένη στη μέση του δρόμου. Αιμορραγώ…”: Το προφητικό ποίημα που έγραψε η 17χρονη Ελένη