Πάνω από 43.000 τα κρούσματα στα παιδιά – Καμπανάκι για τη νόσησή τους από τον παιδίατρο

43.156 είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που σημειώθηκαν στα παιδιά ηλικία 4 έως 18 ετών την εβδομάδα από 17 ως 23 Ιανουαρίου 2022.

“Καλπάζουν” τα κρούσματα στα παιδιά

Τα κρούσματα κορωνοϊού στα παιδιά αποτελούν το 33% του συνόλου των κρουσμάτων για την εβδομάδα αναφοράς και είναι αυξημένα κατά 32% από την προηγούμενη εβδομάδα.

Παιδίατρος αποκαλύπτει από τι κινδυνεύουν τα παιδιά όταν νοσούν με covid

Ο Εμμανουήλ Ροηλίδης, καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας στο ΑΠΘ μιλώντας στην ΕΡΤ  αναφέρθηκε στα περιστατικά νόσησης των παιδιών που απασχόλησαν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, καθησυχάζοντας τους γονείς ότι αυτά τα περιστατικά είναι σπάνια.

Αναφερόμενος στον θάνατο του 52 ημερών βρέφους, εξήγησε ότι το βρέφος μολύνθηκε ενδοοικογενειακά καθώς στην οικογένεια οι γονείς ήταν ανεμβολίαστοι.

«Η νόσος Covid-19 ήταν πολύ βαριά και αυτό ίσως το οδήγησε στο θάνατο. Ήταν ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός», εξήγησε λέγοντας παράλληλα ότι ο θάνατος δεν οφείλεται σε κάποια άλλη αιτία ή ενδονοσοκομειακή μόλυνση.

Ο καθηγητής Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας στο ΑΠΘ, με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό, κάλεσε τις εγκύους να εμβολίαζονται και να μη φοβούνται.

«Η σύσταση είναι να εμβολιάζεται όλος το πληθυσμός και ιδίως οι γυναίκες που περιμένουν παιδιά», δήλωσε.

Για τον 15χρονο διπλά εμβολιασμένο που εμφάνισε μυοκαρδίτιδα

Γκάγκα: "Όταν έχουμε χιλιάδες κρούσματα στα παιδιά κάποια μπορεί να κάνουν μυοκαρδίτιδα"

Αναφορικά με την περίπτωση του 15χρονου μαθητή, ο οποίος παρότι είναι διπλά εμβολιασμένος, βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο κ. Ροηλίδης υπενθύμισε ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων δεν είναι 100%: «Φανταστείτε πόσο βαριά θα ήταν η μυοκαρδίτιδα αν το παιδί αυτό ήταν ανεμβολίαστο. Τα προβλήματα που προκαλεί ο κορωνοϊός είναι πιο σοβαρά από αυτό».

Προσοχή σε όσα παιδιά έχουν νοσήσει

Όσον αφορά τους μαθητές που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό ο κ. Ροηλίδης ανέφερε ότι θα χρειαστούν παρακολούθηση, έστω καν έχουν νοσήσει ελαφρά καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο εμφάνισης κάποιου σοβαρού συνδρόμου.

Διαβάστε επίσης:

“ΜΗΝ αφήνετε τα παιδιά να βγαίνουν στο χιόνι”: Αντιδράσεις για τις οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου

Μιχαηλίδου: Κλειστοί όλοι οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί μέχρι την Παρασκευή

Αττική Οδός: “Έσπασαν τα νερά 8 μηνών εγκύου όσο ήταν εγκλωβισμένη”– Γέννησε πρόωρα – Τι καταγγέλει